רקאקה ועדס: מתכון מנצח מהמטבח הערבי

לבצק:

250 גרם קמח

150 מ"ל מים

חצי כפית מלח

 

לתבשיל:

1 בצל גדול קצוץ

כוס עדשים חומות

חצי כוס שמן זית

4 שיני שום קצוצות

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כמון טחון

צרור כוסברה

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק, מערבבים את חומרי הבצק יחד ולשים כשלוש דקות, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בצד בעשרים דקות. מקמחים את המשטח ומרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ, חותכים אותו לרצועות ברוחב 1 וחצי ס"מ.

מטגנים את הבצל בסיר עד שהוא משחים, מוסיפים את העדשים ומבשלים עם מים עד שהן רכות אבל לא רכות מידי, מוסיפים כוסברה קצוצה ושום כתוש ואת האטריות ומבשלים כחמש דקות נוספות. התבשיל אמור לצאת סמיך עם מעט רוטב. מתבלים במלח ופלפל ומעט כמון.

מוזגים את התבשיל לצלחת ומקשטים עם עשבי תיבול טריים, רימונים, גרידת לימון ומגישים עם קצת מיץ לימון בצד.

מתכוניםפסטיבל אוכל ערבי