טארט שוקולד: 3 גרסאות לעוגה טעימה במיוחד

3 עובדות על שוקולד:
*הישראלי הממוצע אוכל 2.5-3 קילוגרם שוקולד בשנה
*צריכה מאוזנת של שוקולד (עד 25 גרם ליום), מקטינה את הסיכון לחלות במחלות לב, משפרת את מצב הרוח, מונעת דיכאון ומשפרת את פעילות הזיכרון
*שורשיה של תרבות השוקולד הם אצל שבטי האצטקים. האצטקים ייחסו לשוקולד תכונות מאגיות של כישוף ולגמו אותו כדי להקל על מכאובים, וגם סתם כדי לחמם את הלב

ועכשיו, מתכון מנצח וקל לטארט קלאסי שאהוב על כולם.
המתכון מתאים לתבנית 24 ס"מ

צילום shutterstock

מצרכים:

לבצק

  • 100 גרם חמאה קרה
  • כוס וחצי קמחכף קקאו
  • כפית סוכר
  • קורט מלח
  • חצי כוס מים קרים


למלית שוקלד:

250 מ"ל שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד מריר

1 ביצה

קורט מלח

אופן הכנה:
לבצק:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל מרכיבי הבצק מלבד המים לתערובת פירורית, ולבסוף מוסיפים את המים לאיחוד הבצק.
מקררים כשעה, ומרדדים לקלתית.
אופים כ15 דקות עד שהבצק אפוי וריח שוקולדי מופץ רחבי המטבח.

למלית:
מחממים את השמנת, השוקולד והמלח במיקרוגל, בפולסים של 30 שניות עד להמסה.
מערבבים פנימה את הביצה ויוצקים לתבנית.
אופים כ20 דקות עד שהמלית יציבה, ומקררים.
מעבירים למקרר לפחות ל3 שעות לקירור.
מומלץ להגיש לצד קצפת.

גרסה שנייה: 
טארט שוקולד תפוז
מוסיפים למלית גרידת תפוז וליקר טריפל סק.

גרסה שלישית:
טארט מוקה
מוסיפים למלית קפה נמס ( לפני החימום במיקרוגל ) וליקר קפה.

******

דניאל בודוני בעלת "BODONI'S" קונדיטוריית בוטיק לאירועים בתל אביב. סדנאות מתוקות | מגשי אירוח | עוגות מעוצבות

טארט שוקולדעוגה בקלות