טארט שקדים ואגסים: קלאסיקה צרפתית במיטבה

אומנם יש בטארט הזה מספר שלבים ולוקח קצת זמן להכין אותו, אבל הוא לגמרי שווה את ההשקעה.
הבצק פריך וחמאתי, קרם השקדים נימוח ונותן ניגוד של מרירות לאגסים הרכות והמתוקות.
כמובן שאפשר להחליף את האגסים לכל פרי קשה אחר שתרצו – תפוחים, אפרסקים או אפילו אננס.
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

צילום shutterstock

לבצק פריך:
150 גרם קמח
100 גרם קוביות חמאה קרה
50 גרם סוכר
קורט מלח
1 כפית מחית וניל
1  ביצה

במעבד מזון עם להב  מעבדים לתערובת פירורית את כל חורי הבצק מלבד הביצה, מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק.
מצננים במקרר כשעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים את התבנית, בעזרת מזלג דוקרים את בסיס הקלתית ומקררים במקפיא במשך כ-1/2 שעה.
אופים 20 – 15 דקות ב-170 מעלות, להזהבה, ומצננים בטמפרטורת החדר.

לאגסים:
5 אגסים קלופים, חצויים ומנוקים
60 גרם סוכר
200 מ"ל מים
1 כפית מחית וניל
גרידה מ-1/2 לימון

מבשלים בסיר את כל המרכיבים האגסים כ-15 דקות לריכוך חלקי ( חשוב לא לבשל את האגסים לחלוטין משום שיאפו עוד בתנור ). מסננים את האגסים ומצננים.

לקרם שקדים:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם קוביות חמאה קרה
1 ביצה + 1  חלמון
3 כפות ליקר שקדים
30 גרם קורנפלור

במעבד מזון מעבדים את כל המרכיבים ויוצקים את על גבי הקלתית, ומסדרים מעל את האגסים.
אופים ב-170 מעלות במשך כ30 דקות עד להתייצבות הקרם והזהבה.

דניאל בודוני היא הקונדיטורית ראשית של BODONI'S, קונדיטוריית בוטיק לאירועים

 

טארט שקדים ואגסים