רכיבים:
3 תבניות אינגליש קייק
1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
1 שקית (300 גרם) של תערובת פירות יער מוקפאים "סנפרוסט"
500 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
1 כפית תמצית וניל איכותית
7 כפות אבקת סוכר
30 גרם קורנפלור
גרידת לימון מ1/2 לימון
1 ביצה, טרופה ומדוללת עם מעט חלב
80 גרם סוכר
60 גרם מים
אופן ההכנה:
- לערבב בקערה גבינה לבנה, תמצית וניל, אבקת סוכר, גרידת לימון, ביצה וקורנפלור.
- לפרוש את הבצק על משטח העבודה, למרוח את מלית הגבינה ולשבץ בפירות יער. לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
- לשמן מעט את התבנית, להניח את השושנים בצמידות ולהבריש בביצה.
- להתפיח כשעה, ולאפות בתנור שחומם לכ-160° במשך כ-30 דקות עד להזהבה.
- להכנת סירופ הסוכר- יש להרתיח מים וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.
- עם סיום האפייה להבריש את העוגה בעודה חמה בסירופ סוכר.