ראש השנה 2018: העוגות שאסור לכם לפספס

כרגיל בלחמים, הלחמים גונבים את ההצגה, בעיקר החלה העגולה והקלועה שהם מוציאים מדי שנה לפני החג, שבמרכזה כלי חרס עם דבש – מתנה יפה ושימושית לכל מי שמתארח (59 שקל). עם זאת לא כדאי להתעלם מהעוגות שהמאפייה מציאה, ובמיוחד בעוגת דבש סבתא (52 שקל)– לכאורה עוגת דבש רגילה, אבל עם שדרוג של קוביות תפוחי עץ בקינמון שמקפיצים אותה בכמה רמות (לא שאחרת היא לא היתה טעימה).

 

בבוטיק סנטרל תוכלו למצוא כמעט כל קומבינציית עוגת דבש שתוכלו לחשוב עליה, החל מקאפקייקס דבש ומסקרפונה ועד לעוגת סילאן תפוחים טבעונית. אבל אין ספק שהעוגה שקנתה אותנו היתה בבקה דבש ומלבי (54 שקל), עוגה פשוטה וצנועה שעושה צרות לדיאטה, פשוט כי קשה להפסיק לאכול ממנה.

 

בבייקרי פחות מעוניינים לשמור על המסורת, והעדיפו לקחת את העוגות הקלאסיות צעד אחד קדימה. כך תמצאו במבחר שלהם קינוח טבעוני של רייס פודינג שמובשל בחלב קוקוס ומגיע עם פירות טריים (168 שקל), עוגיות שושנים (28 שקל) ועוגת מילפיי (110 שקל). מכל המבחר אהבנו במיוחד את הרזי'יק – שכבות של טורט דובשניות, קצפת ושמנת חמוצה (82 שקל). עוגה שמאוזנת בצורה מושלמת מבחינת המתיקות-חמיצות, נימוחה ומדויקת.

 

מגוון של שילובים מפתיעים ומרעננים עומדים במרכז קולקציית עוגות ראש השנה של ביסקוטי, בהם עוגת דבש קלאסית עם קרמבל שקדים (42 שקל לאינגליש קייק), קלפוטי דבש – פאי במילוי קרם אנגלז דבש אפוי בשילוב תפוחים ודובדבנים. והעוגה שאהבנו במיוחד, אולי מכל העוגות שטעמנו כחלק מהפרויקט: עוגת יוגורט גרנולה ודבש: שכבת גרנולה קריספית, קרם יוגורט ומסקרפונה בשילוב תפוחים מקורמלים (62 שקל לפס, 112 שקל לעוגה בינונית ו-168 שקל לעוגה גדולה).

 

מי שמחפש למלא דווקא את גזרת המלוחים, יכול להיעזר בשירותי הקייטרינג של מתוקה רומסרווירס, שם תמצאו מנות פתיחה שירשימו כל אורח, כמו ברוסקטות דגיגונים סטייל איטליה, סלט קינואה קייצי וסלט סלק ותפוחים. אבל כמובן שהתכנסנו כאן כדי לדבר על עוגות: המבחר של מתוקה כולל את עוגות הדבש הקלאסיות ולצדן מבחר אקזוטי של עוגות מוס, בהן מוס "שנה מתוקה" – עוגה חגיגית הכוללת שכבות טורט דבש עם קרמל מלוח ושוקולד לבן בציפוי קדאיף מקורמל ותאנים טריות (69 שקל) ועוגת מוס על בסיס קוקוס, מוס מנגו, וקרם פטיסייר פטל ורימונים- עוגה חמוצה-מתוקה ומאוד מרעננת, שיכולה לסיים ארוחת חג כבדה באופן מושלם (65 שקל).

צילום:בני גם זו לטובה WWW.BENNYGAMZO.COM

 

מאפיית לחם יין בחרו לדבוק בעוגות המסורתיות ולהתמקצע בהן. כך תמצאו שם מגוון של עוגות דבש עם תוספות מגוונות: בהן עוגה בחושה עם אגוזים (41 שקל) ובבקה דבש עם חלבה (33 שקל). אנחנו אהבנו את הבבקה עם התפוחים (59 שקל) שהיתה פשוטה אבל טעימה טעימה. לא מתוקה מדי, לא יבשה מדי ולא כבדה מדי.

 

מאפיית ברמן אמנם אחת הוותיקות בארץ, אבל זה ממש לא אומר שהיא שוקטת על שמריה. כך תמצאו בין המבחר הגדול שלהם גם רולדת דבש (65 שקל) – עוגת דבש עם קצפת וזיגוג שוקולד לבן. המתיקות שלה מעודנת באופן מפתיע וגם המרקם השמנתי שלה לא כבד. עוד תמצאו גם קרנץ' מרציפן שקדים – עוגת שמרים המכילה קרם מרציפן ומרנג אגוזים, בציפוי דבש ושקדים פרוסים בשילוב קליפות הדרים (45 שקל) ואת הדובוש – עוגת הדבש הקלאסית במתכון מסורתי ופרווה (70 שקל).

 

מאפים, עוגות, לחמים וקינוחים שכולם על טהרת הדבש מככבים עכשיו במדפים מעוררי התיאבון של ב-Tatti Bakery. מאוד קשה לבחור בין כל השפע הזה, שכולל למשל  את המודובניק – שכבות ביסקוויט דבש, קרם פטיסייר וריבת חלב (68 שקל לפס), טארט תפוחים פלורנטין – תחתית שורט ברד, במילוי תפוחים ושקדים בדבש (89 שקל) ועוגת מסקרפונה ופטל –שכבות של ביסקוויט, מוס מסקרפונה, גנאש פטל וקולי פטל ורימונים (160 שקל). אל תוותרו גם על הלחמים, שכוללים בין השאר לחמניות סלק וקרם שקדים (6 שקל ליחידה) וחלת כוסמין ודבש (19 שקל).

מאפיםעוגהעוגות דבש