קראנצ'י, מתוק וגאוני: חטיף פצפוצי אורז ב-5 דקות

כשאתם חושבים על איזה חטיף באמצע היום, משהו מתוק, ואולי מלוח, בטח לא חשבתם על אורז. יותר נכון, פצפוצי אורז. פצפוצי אורז, לאלה שלא יודעים, הם בעצם אורז שחומם עד שהתנפח, ואפשר להכין איתו חטיפים טעימים להפליא ואפילו בריאים.

אחת הדרכים היא לערבב אותו עם חומר מקשר (דבש, סילאן, חמאת בוטנים, ממרח תמרים) ולהוסיף שלל פירות יבשים שיוסיפו טעם ונפח.

מרכיבים:

  • 2 כוסות פצפוצי אורז
  • חופן פקאנים קצוצים
  • 2 כפות גדושות חמאת בוטנים
  • 3 כפות סילאן
  • קורט מלח אטלנטי
  • שתי כפות של SOOM בטעם נוגט וסום חלבה וניל

 

  • ההכנה:
    בקערה מערבבים את פצפוצי האורז עם אגוזי המלך והמלח
  • בסיר קטן מחממים את הסילאן ואת חמאת הבוטנים עד ריכוך קל.
  • שופכים את חמאת הבוטנים והסילאן על תערובת פצפוצי האורז ומערבבים בזהירות (עדיף עם הידיים, שהפצפוצים לא יהפכו לפירורים) עד שנוצרת עיסה אחידה
  • בתבנית שטוחה משטחים את התערובת בצורה אחידה ומהדקים הכל טוב טוב
  • מעבירים למקרר לכמה שעות
  • מוציאים מהמקרר.
  • באמצעות סכין גדולה חותכים את החטיף לריבועים

מעבירים את ה-SOOM לשקית זילוף ומזלפים על החטיף השלם באלכסונים

חטיף בריאותחטיף פצפוצי אורזללא חלבסום