תחי הטחינה: 4 דברים שלא ידעתם על המאכל האהוב

מכילה המון סידן:

הטחינה היא אחד המאכילים המומלצים ביותר לשם אספקת סידן לגוף, שהוא כידוע מינרל חיוני ביותר. אגב, טחינה משומשום מלא מכילה פי 6 (!) סידן מטחינה רגילה, או ליתר דיוק כ 90 מ"ג סידן לכף טחינה מלאה. בקיצור, מדובר במוצר חובה במזווה שלכם, בעיקר אם אתם נמנעים מאכילת מוצרי חלב.

 

לא רק בניגוב:

לא רק שהטחינה משדכת ביד רמה בין כל פיתה לפלאפל, נסו לשלב אותה בקינוחים ותגלו עולם קולינרי שלם: החל מעוגיות ועד לחטיפי בריאות ועוגות. "SOOM" למשל היא סדרת מעדנים ללא חלב על בסיס טחינה, שמיישמת נהדר את השילוב המושלם בין טחינה למתוק.

 

מכילה שומשום טהור:

הטחינה מיוצרת מגרגרי שומשום טהור, הנטחן ללא מגע יד אדם. גרגרים אלה עשירים בשומן "טוב", המסייע באיזון הכולסטרול, בשמירה על רמת שובע לאורך זמן ועוד. נוסף על כך, הם עשירים בסידן, בחלבון, בברזל, בוויטמינים מקבוצת B וברכיבים נוספים שיתרמו לבריאות שלכם.

 

מצוינת כתחליף לביצים:

כל טבעוני יודע, שהתחליף האולטימטיבי לביצים הוא טחינה גולמית. זאת בזכות המרקם הצמיגי שלה, המשמש כ"דבק קולינרי", כלומר חומר מקשר, שמונע מהרכיבים להתפרק. הטחינה מצוינת בקציצות, בעוגיות ובמתכונים נוספים שדורשים שימוש בביצים.

טבעונותטחינהסוםתחליף חלב