הכתבה שאסור לכם לפספס: העוגות הכי טעימות לראש השנה

סקירת העוגות השנתית של און לייף שוב יוצאת לדרך, והפעם בסימן עוגות הדבש והתפוחים הכי טעימות שיש למאפיות ארצנו להציע. תחזיקו את עצמכן חזק, כי זה עומד להיות טעים.

ביסקוטי

כדי ש"שנה טובה ומתוקה" לא תהיה קלישאה ריקה מתוכן, משיקה קונדיטוריית ביסקוטי קולקציית עוגות וקינוחים בשילוב סמלי החג, ובהם דבש ותפוחים. לקראת ראש השנה, יצרה השפית רוסלה יונה מגוון עשיר של עוגות חג בטעמים וניחוחות ביתיים, המיוצרות בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר.

המצטיינת שלנו: מנגולינה –  עוגת קרם גבינת מסקרפונה ומנגו עם אינסרט של עוגת דבש. שילוב הצבעים של העוגה מושך את העין וכשלוקחים ביס מתגלה שילוב מדהים בין קרירות של קרם גבינת מסקרפונה ומנגו שמוסיף חמיצות נעימה לבין קראסט של בצק פריך וגרנולה. אמנם עוגה יחסית גדולה אבל ניתן לסיים אותה בקלות. עלות העוגה: 64 ₪ לעוגת פס, 118 ₪ לעוגה בינונית.

צילום: בועז לביא

 

מאפיית ג'ייקובס 

מאפיות הבוטיק ג'ייקובס ברמת השרון ובקריית אונו, מתחדשות בקולקציית ספיישלים לחג, מושלם כמתנה ופינוק לאירוח. עוגות חגיגיות ומיוחדות, עוגות בחושות קלאסיות, עוגיות וקולקציה מטריפה של כלת החג הלא היא החלה. על הקולקציה אמונים הקונדיטור והאופה הראשי טל סאסי בשיתוף מעיין קאופמן שיצרו קולקציית חג חדשנית לצד קלאסיקות.

המצטיינת שלנו: בכוורת של ג'ייקובס – פיננסייר לוז, תפוחים מקורמלים, גנאש דולצ'ה מוקצף בציפוי שוקולד גולד. המראה שלה כל כך מרשים שלא תצליחו להוריד ממנה את העיניים. כאשר חותכים אותה מתגלה עוגה עם שלוש שכבות מפתיעות – שכבה אחת של גנאש דולצה בציפוי שוקולד (נותן תחושה קרה של גלידה) שכבה שנייה של תפוחים מקורמלים ושכבה אחרונה מעין עוגת דבש עם אגוזי לוז. השילוב של שלוש השכבות יוצר ביס מדהים ומפתיע במיוחד.. בואו נגיד שלא רק המראה הוא מה שמושך אותי להמליץ על העוגה אלא גם הטעם שלה. עלות העוגה: קוטר 20 ס"מ – 89 ₪

צילום: בר אופק

בוטיק סנטרל

רשת הפטיסרי בוטיק סנטרל שמה דגש לא רק על הטעם אלא גם על האיכות. השנה נערכו לראש השנה עם עוגות תפוחים ודבש אורגני טהור. נוסף על כך, בוטיק סנטרל התאימו את עצמם לתקופה ומציעים קינוחיי קפסולה חגיגיים בכלי הגשה מהודרים– מתנה נפלאה לאירוח וחלוקה sharing (תוך שמירת מרחק 2 מטר)

המצטיינת שלנו: עוגת דבש מסקרפונה וקרם אגוזים – אני מודה שמה שבעיקר משך אותי לטעום את העוגה הזו היה המראה שלה והכלי היפיפה שהיא באה איתו (נוח מאוד לאחסון – במידה ואתם לא מעוניינים לסיים את העוגה על ההתחלה), אל תדאגו לא הסתכלתי רק על הקנקן, כי מה שהיה בפנים הדהים אותי עוד יותר, שילוב צבעים יפים של שכבות לבן וחום חזק וגם הטעם היה לגמרי מה שמצפים מעוגה כל כך יפה ומיוחדת להיותמחיר- 54 שח ( לעוגה +כלי זכוכית להגשה).

צילום: טל סיון ציפורי

 

עוגיל'ה – בית מאפה ביתי

חברת עוגל'ה  הישראלית, מייצרת מגוון מאפים מוכנים וארוזים -עוגות בחושות, קאפ-קייקס , עוגיות, ועוד. לכבוד ראש השנה מציעה עוגל'ה 2 עוגות בטעם דבש- אחת  חדשה וייחודית: עוגת שמרים במילוי קרם בטעם דבש והשנייה עוגת דבש בחושה קלאסית!

המצטיינת שלנו: אז נכון שתמיד אנחנו מחפשים לגוון ולהפתיע עם העוגות אבל בואו נודה באמת, לפעמים אנחנו הכי מתגעגעים ואוהבים את הקלאסי! ואין ספק שעוגיל'ה עומדים ברף הגבוה של להיות קלאסיים אבל מיוחדים וטעימים. בנוסף, הם החליטו להוסיף לנו מתכון כדי שנוכל שנה הבאה להיות פחות עצלנים ולהכין בעצמנו את העוגה:

מתכון לעוגת דבש בחושה של שף קונדיטור מבית "עוגל'ה", יואב שושנה:

חומרים:  150 גרם סוכר,4 ביצים , 200 גרם שמן קנולה , 150 גרם דבש או סילאן, 250 גרם תה שחור חזק [נוזל], 270 גרם קמח לבן, 20 גרם סודה לשתייה , 7 גרם קינמון .

הוראות הכנה: להכין כוס תה עם תיון למשך 5 דקות, להוציא את התיון  ולצנן. בקערה שמים את הסוכר והביצים להקצפה ולאחר מוסיפים את השמן והדבש בזילוף אחד אחרי השני. לבסוף מוסיפים לבלילה את נוזלי התה. בשלב הבא יש להוסיף גם את הקמח, הסודה לשתייה וקינמון ולערבב עד שהכול חלק ואחיד. את הבלילה יש להעביר לתבנית משומנת קלות ומכניסים לתנור 180 מעלות שחומם מראש למשך 45 דקות.

בתיאבון וחג שמח!

ביקורת אוכלעוגות דבשעוגות לראש השנה