פורים 2021: רשימת אזני המן הטובות ביותר

כבר מזמן שאזני המן הם לא מה שהיה פעם. היום זה הפך להיות ממש כמו הסופגניות, מלאות טעמים ומבחר של סוגים שונים וכל מה שנותר לנו, הוא לבחור מה אנחנו הכי אוהבים. החג הזה היינו צריכים נחמה גדולה (אחרי שביטלו לנו את כל אירועי השמחה) ונראה שהקונדיטוריות והמאפיות לקחו על עצמם את המשימה בהצלחה רבה. מתחילים:

ג'ייקובס 

הקונדיטורית מעיין קאופמן הולכת השנה צעד קדימה ויצרה אזני המן אישיות מידה XL ממש כמו מאפה אישי וכמו שכותבים – אלו אזני המן שמתפוצצות בחגיגת טעמים. ויש עוד חידוש- אפשר לקנות גם ערכה לאופים צעירים עם כל מה שצריך כדי שגם ילדים יתנסו ביצירת אזני המן עם מילויים בטעמים שאהובים עליהם. ניסינו והילדות שלנו עפו על זה!

המצטיינת שלנו: באמת קשה לבחור, אבל לחובבי השוקולד יש פה שתי אופציות שהן באמת כמו מאפה אישי. אזן המן אמסטרדם במילוי פאדג' בראוניז וגנאש שוקולד לבן, זילוף שוקולד לבן וסוכריות צבעוניות. לצידה יש גם אזן המן עם מילוי של נוטלה וחמאת בוטנים בקישוט שוקולד גולד ושברי בייגלה מקורמל. יאמי

צילום אזני המן בר אופק וצילום ערכת אפייה יעל בונפיס

ביסקוטי

לקראת חג פורים משיקה ביסקוטי את קו המוצרים החגיגי שלה לחג. בביסקוטי יציגו השנה אזני המן בעבודת יד מבצק פריך עם טעמי חמאה ניכרים, במגוון מילויים קלאסיים ועשירים לצד שילובים מפתיעים, עליהם עמלה הקונדיטורית רוסלה יונה.

המצטיינת שלנו: אתחיל ואומר שאני פחות מתחברת לפרג.. כנראה שזה כמו סודה, עניין של גיל והרגל. אבל את העוגה הזו לא יכולתי שלא לטעום, ואחרי שטעמתי, לא יכולתי שלא לסיים אותה (את כולה!). עוגת גבינה פרג ושקדים – תחתית באטר קראסט, מלית גבינה אפויה עם פרג ושקדים, בציפוי קרם וניל. נתחיל מזה שהעוגה פשוט מדהימה ומאוד משביעה (פרוסה אחת בהחלט יכולה להספיק). עוגת הגבינה היא בין הטובות שאכלתי והפרג יחד עם התחתית נותנים קארסט מדהים לנימוכות של עוגת הגבינה. ממליצה בחום גם לאוהבי הפרג וגם לאלו שפחות.

צילום: בועז לביא

פיקה 

אזני ההמן של פיקה עשויות מבצק שמרים נימוח מתובל בקצת הל ובמילויים תוצרת הבית. פיקה מביאה מעין הכלאה בין המאפה השוודי הקלאסי ואזני המן.

המצטיינת שלנו: כבר מזמן שהתחלתי להתרגל ואפילו לאהוב את השילוב של המתוק והמלוח, ולמרות זאת קצת הופתעתי כשראיתי את זה באזני המן. אבל  כבר כשפתחתי את הקופסא הבנתי שזו הולכת להיות הפתעה טובה. אזני המן עשויים מבצק מיוחד שמזכיר קצת סופגניות. המילויים כל כך מיוחדים וטעימים במיוחד אהבתי את המילוי דיים: מילוי קרם מלוח וחטיף שוקולד דיים. אזני המן מתוקות וטעימות אך ממש לא כבדות ועלולות להיגמר במהירות

באדיבות: FIKA

שמו 

לא רק שוקולד או תמרים, לקראת החג הכי שמח בשנה, רשת "קונדיטוריית שמו" של השף-קונדיטור, מיקי שמו, משיקה קולקציית פורים עם מגוון רחב של אזני המן במילויים ובצקים שונים (פריך / שמרים / פריך ללא סוכר), ושלל מאפים על טהרת הפגש – עוגות פרג, עוגיות פרג ועוד.

המצטיינת שלנו: מעבר לאזני המן הקלאסים שטעמתי והיו מדהימים, הכי התלהבתי מאזני המן מהבצק שמרים שהגיעו במילויים שונים. המילוי המומלץ ביותר הוא המילוי של התמרים. זה אמנם הפתיע אותי כי מי שמכיר אותי יודע שאני חובבת שוקולד וגבינה יותר מאשר פרג ותמר אבל השילוב בין התמרים לשקדים יחד עם הבצק שמרים גרמו לי להתאהב מחדש בתמרים. וחוץ מזה, תמיד כיף לגוון קצת מאזני המן הקלאסיים (והטעימים) עם הבצק הפריך..

צילום דניאל לילה

 

בייקרי 

הבייקרי , מוסד בעולם הקונדיטוריה שהתחיל ב- 2005 ע"י רותי ברודו וקבוצת r2m. כמו בכל שנה מביאה אליכם את קלאסיקה של אוזני המן. השנה מציעה לכם 4 טעמים – פרג קלאסי, אגוזים ושני טעמים חדשים – שוקולוד נוגט וחלבה

המצטיינת שלנו: אני בוחרת בשני טעמים מפתיעים וסופר טעימים שלדעתי ראויים לתואר המצטיינים: אזני המן נוטלה נוגט ואזני המן חלווה. שני טעמים שלא ציפיתי לפגוש בחג הזה אבל הם משתלבים כל כך טוב ביחד שזה מדהים. החלווה לא מאוד מתוקה והיא משתלבת מעולה עם הבצק הפריך המתוק והטעים (למי שלא אוהב מאוד מתוק) והנוטלה נוגט מדהימה ומתוקה במיוחד, יחד עם הבצק הפריך נוצרת חגיגה אמיתית.

 

לצילום : עידית בן עוליאל

בוטיל סנטרל

רשת הפטסרי בוטיק סנטרל נערכת לחג פורים עם מגוון אזני המן מבצק חמאתי עשיר במתיקות מעודנת ובארבעה טעמים: פרג, שוקולד, שוקולד לבן + פיסטוק ולטבעוניים אגוזים ושקדים על בסיס חמאת שקדים.

המצטיינת שלנו: אמנם אזני המן הם די קלאסיים בגודלם ובכמות המילוי אבל עדיין הטעם מפצה על הכל. שוקולד לבן + פיסטוק היה שילוב כייפי, מיוחד, רענן ומאוד טעים. מתאים גם לאלו האוהבים פיסטוק וגם לאלו שלא (מפני שהשילוב עם השוקולד הלבן יוצר מתיקות טעימה של שוקולד בעיקר)

רשת בוטיק סנטרל צילום טל סיון ציפורין

בוטיק סנטרלביסקוטימאפיית ג'ייקובסמיקי שמופיקה