המשימה: פנקייק שיבולת שועל ובננה

כדי לגוון את האוכל שהילדים שלנו אוכלים – יש המון אופציות, ואחת מהן היא פנקייק מפנק, מזין וטעים שלוקח פחות מ2 דקות להכין אותו. איך? בדיוק ככה.

 

מצרכים

1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה

1 בננה גדולה

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כוס חלב צמחי

1 ביצה L

כף שטוחה מייפל טבעי

להגשה:

  • פרי טרי שאוהבים לקישוט
  • פקאן
  • מייפל טבעי

תהליך הכנה

  1. טוחנים את שיבולת השועל לקמח
  2. מועכים את הבננה בקערה, מוסיפים ביצה, מייפל ואת החלב הצמחי ומערבבים קלות,
  3. לאחר מכן מוסיפים את קמח שיבולת שועל ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ויוצקים מהבלילה בכמות ובגודל הרצוי.
  5. אחרי 2-3 דקות הופכים לצד שני לעוד 2-3 דקות או עד שמשחים מעט.

הצעת הגשה:
מסדרים את הפנקייקים בצלחת, כשמעליהם פרי לבחירה חתוך ופקאנים ומזלפים מעל הכל מייפל

הערות ותחליפים
– לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.

קרדיט צילום: טל סיוון צפורין

אוכל בריאמתכוניםקוואקרתזונה נכונה