דג הבורי: הדג שעוזר בהתמודדות עם בעיות קשב וריכוז אצל ילדים ומבוגרים

אם אתם או הילדים שלכם סובלים מבעיות קשב וריכוז, היפראקטיביות, אסתמה, סוכרת או יתר לחץ דם, דג הבורי יכול להיות התשובה. הכניסו אותו לתזונה הקבועה שלכם, לא תצטערו ותרגישו בהבדל. במיוחד מומלץ לנשים בהריון לצרוך אומגה 3 באופן שיגרתי,  מאחר והוא תורם להתפחות עובר תקינה ועשוי לעזור למנוע בדור הבא בעיות של קשב וריכוז.

מיד נביא לכם מתכון קל להכנה שגם הילדים שלכם ישמחו לאכול וגם אתם תצאו ממנו נשכרים ושבעים אבל קודם הנה כמה עובדות מעניינות:

הבורי הוא דג עסיסי, מעולה לבישול, אידוי או טיגון, בפרט כשהוא מגיע אלינו תוך 24 שעות, הישר מבריכות הדגים המשובחות של הצפון, עד לצלחת, כשהוא טרי ובריא.

בדגים ישנן חומצות שומן אומגה 3 שתורמות לתפקודי המוח ומסייעות בשיפור ומניעת מחלות, והבורי נחשב לעשיר במיוחד באומגה 3. הוא מכיל כ- 2.02 גרם אומגה 3 ל-100 גרם דג. שזה המון.

מחקרים מראים כי תסמיני הקשב והריכוז של ילדים ובוגרים אשר צרכו אומגה 3 השתנו לטובה והוגברו מדדי הקשב, תשומת הלב, והקואורדינציה. בנוסף חלה ירידה בהיפראקטיביות.

אומגה 3 תורמת גם בהעלאת רמות הכולסטרול טוב (HDL) והורדת הכולסטרול הרע (LDL), היא בעלת השפעה מיטיבה לאוכלוסיה הסובלת מתחלואה לבבית, יתר לחץ דם, סכרת, אסתמה או אלרגיות .
בנוסף אומגה 3 גם תורמת ל הפחתת הסיכון לסרטן השד, המעי, סרטן הערמונית ודלקות פרקים.

בכלל, על מנת לשמור על מאזן בריאותי ולצרוך דיאטה מאוזנת, מומלץ להעשיר את התזונה הקבועה  באומגה 3 ולשלב מנת דג בין פעמיים לשלוש בשבוע בעדיפות לדגים טריים הגדלים ונמכרים תחת פיקוח ובקרה מלאים.

הבטחנו מתכון- הנה:

מרכיבים:
4 יחידות פילה בורי טרי
50 גרם שמן
2 בצלים סגולים חצויים וחתוכים לפרוסות
2 כפות גדושות רסק עגביות
2 כפות שטוחות תמר הינדי
2 כוסות מים ( 200 מיליגרם כל כוס)
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה חמלי סונלי(תבלין גיאורגי) ניתן להחליף בכורכום או זעפרן
כפית שטוחה אוצחוסונלי(תבלין גיאורגי) ניתן להחליף באגוז מוסקט טחון
50 גרם אגוזי מלך מרוסקים
כפית שום כתוש
זרעי כוסברה טחונים
תוספת לדג:
3 תפו"א מקולף חתוך לרבעים ומבושל
לקישוט:
חופן כוסברה טרייה
פלפל אדום חריף לרצועות- לבחירה

אופן הכנת רוטב הדג:

מניחים על האש מחבת משומנת, כשהשמן חם מטגנים בצל עד להשחמה קלה, מוסיפים רסק עגבניות, מים ומערבבים.
מוסיפים תמר הינדי(התמר ההינדי מרוכז וחמוץ מאוד, הוסיפו בהדרגה תוך כדי טעימת הרוטב)
מבשלים למשך 2 ד"ק עד בעבוע הרוטב, מוסיפים את התבלינים, השום והאגוזים המרוסקים.
ממשיכים בבישול על אש נמוכה למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב הרוטב, עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

 

אופן הכנת הדג:
מניחים את הפילטים על צד העור בלבד בתערובת של קמח ופפריקה מתוקה (על מנת ליצור פריכות של העור. ניתן לוותר על שלב זה אם קיימת רגישות לגלוטן)
את חלקו המקומח של הדג מניחים במחבת חמה עם מעט שמן וצולים עד שהצד האחורי שחום והחלק העליון של הדג מתחיל להיות לבן מסביב.
מוסיפים את הפילטים לרוטב החם על צידו העליון של הדג.
במידה והרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מים לפי הצורך.
מבשלים עוד כ-5 ד"ק.


הכנת תוספת תפוחי האדמה:
חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומבשלים במים רותחים עד לריכוך חלקי ומצננים. לאחר הצינון, מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה שלהם.

צלחות:

מוציאים את הדג מהרוטב, מסדרים כל פילה על צלחת הגשה, יוצקים כף מהרוטב, מפזרים מעט אגוזים טחונים מעל
מסדרים את תפוחי האדמה בצד ומעליהם מפזרים זרעי כוסברה ומלח.
מגישים עם צלחת בצד של כוסברה קצוצה ופלפל חריף קצוץ

 

בתאבון?

*** כל המתכונים באדיבות השף מיקי מיראל, שף מסעדת טש וטשה, שוק הפשפשים, יפו.***

 

אומגה 3דג בורידגים טרייםהפרעות קשב וריכוז