מירי בלקין ממליצה: 5 טיפים שיעזרו לכם לחזק את העצמות

"אחוז גבוה מהנשים (וגם הגברים) אחרי גיל 60 עלולים ללקות באוסטאופורוזיס, בריחת סידן" מספרת מירי בלקין, מנחת קבוצות לתמיכה ועידוד הרזייה ודיאטה כבר יותר מ-38 שנה, המנהלת במקביל קבוצות הרזייה און ליין ברשת ב-12 השנים האחרונות. "כשאין סידן בעצמות, העצמות לוקחות את הסידן מהדם, אבל זה לא מספיק והן מתחילות להידלדל. הן נחלשות והופכות מחוררות, כמו תחרה. העצם נשברת מעצמה. בגיל מבוגר, אנחנו עלולים ליפול או להיחבל וזה יכול להיות אסון אמיתי וסכנת חיים" היא מזהירה.

לאורך השנים ריכזתי טיפים שיעזרו לכם לשמור על גוף איתן ולחזק את העצמות. צריך להבין, השלד שלנו הוא הקולב עליו תלוי כל הגוף, והוא חייב להיות חזק. הוא הקולב. הכל תלוי עליו והכל סביבו. קחי את השלד, עליו יש שרירים, ושומן, ואיברים הפנימיים. העצמות הן אבני הבניין של הגוף שלנו, ואסור שניתן להן להיחלש ולהישבר. הנה חמש עצות מעולות שישמרו על גופכם:

פעילות גופנית – צעידה: למרות שיש הרבה טרנדים בכושר גופני היום, אני לא מוותרת על צעידות. צאו להליכה באוויר הפתוח, זה לא צריך להיות במקום הספורט הרגיל שלכם אלא בנוסף. אני צועדת כבר עשרות שנים ולא מוותרת על פעילות גופנית לפחות שלוש פעמים בשבוע, במקביל להרגלי תזונה נבונים. אם אתם רוצים ממש להשקיע, יש לא מעט סוגי ספורט שהם מחזקים עצם (כמו פילאטיס, למשל). אפילו פעם אחת בשבוע של אימון כזה יכולה לעשות את ההבדל

טבעי זה הכי הכי: השתדלו לקחת מהטבע את כל הוויטמינים והמינרלים שהגוף שלכם צריך כבר עכשיו, ורק אם אין ברירה וצריך השלמה תזונתית במצוות רופא אז לקחת כדורים. אז למרות שסידן אני לא צריכה, ולמרות הרקע המשפחתי, הוויטמין היחיד שאני צורכת היום בכדורים הוא ויטמין די. יש הרבה אנשים בארץ שחושבים שבגלל השמש הישראלית אין לנו חוסר בוויטמין די, אבל זה לא נכון. כנ"ל לגבי שאר הוויטמינים, כמו סידן, שהוא סופר חשוב בגיל השלישי.

סידן סידן סידן: בגבינות, כמו במוצרי חלב נוספים, יש סידן בכמויות גדולות בהשוואה למאכלים אחרים. הסידן הוא מינרל חשוב שמשתתף בהרבה תהליכים ביולוגיים בתוך הגוף והכרחי לחיים שלנו. חיוני שיהיה בדם. הוא חשוב לעצמות כי העצם בנויה ממינרל הסידן ומחלבון, זה למעשה המרכיב של העצם, אבל רק 20% מהסידן שאנחנו אוכלים נספג בגוף. היום יותר מתמיד, אני מודעת לכמה הסידן חשוב ואני צורכת אותו בכמויות גדולות יותר מבעבר. אני עושה את זה באמצעות גבינת ריקוטה, בלי להשמין. אני מקבלת מ-100 גרם גבינת ריקוטה את תצרוכת הסידן היומית – בין 1,000-1,200 מיליגרם סידן, כך שבחצי קופסת גבינת ריקוטה אני כבר מסודרת. אני לא צריכה לקחת גלולות סידן.

פלפלים, בכל מיני צבעים: כדי לצרוך מספיק סידן וגם ויטמין סי, אני ממליצה לאכול לפחות פלפל אחד ביום – אדום, צהוב או כתום. הכי טוב אדום כי יש בו הכי הרבה ויטמין סי. רצוי לאכול את הפלפל בארוחה החלבית, עדיף בערב כי אומרים שספיגתו בדם יותר טובה בלילה, וזה חלק מהשיטה שלי – בלי פחמימות אחרי חמש. הצעה לנשנוש בריא? קבלו: כשאתם חוזרים הביתה, אתם לוקחים שני פלפלים וחוצים אותם לשני חצאים כל אחד, סך-הכל יש לכם ארבעה חצאים. כל אחד אתם ממלאים במשהו אחר. באחד שימו ריקוטה, בשני ביצה קשה, בשלישי סרדינים עם גבינה רכה או ריקוטה וברביעי חצי אבוקדו קטן. ארבעה חצאים כאלה עם כוס תה צמחים זה תענוג.

בשוטף – כוס מים וסלט גדול: אני ממליצה לפני הארוחה ללגום באיטיות כוס מים פושרים, עם פלח לימון. לשתות את זה לאט לאט ואתם כבר נכנסים לארוחה אחרת. לאחר מכן, להכין קערת סלט גדולה ועשירה שכוללת ירקות רבים, גבינה בולגרית עם זיתים, שמן זית והרבה לימו. אפשר גם קערת סלט עם סרדינים או טונה וביצה קשה. אתם לא יכולים להיות רעבים אחרי זה. זו ארוחה שאני ממליצה לכולם, לא רק לאנשי הגיל השלישי, אגב.

אורח חיים בריאגיל שלישינשיםסידןעצמותריקוטה