שבועות גם לטבעונים: קיש עם בסיס מחמצת

לשימוש במחמצת, יש יתרונות בריאותיים ניכרים. לכן החלטתי לראות אם אפשר להכין בצק לקיש עם מחמצת ומתברר שכן וזה אפילו ממש מוצלח וטבעוני…

לבסיס (תבנית קיש בקוטר 26) :

כוס מחמצת (240 גרם)

1/3 כוס שמן (אני השתמשתי בשמן זרעי ענבים, אפשר גם שמן זית עדין) כ-70 גרם

כף סילאן (22 גרם)

200 גרם קמח (אני השתמשתי בשילוב של קמח כוסמין וקמח כפרי)

כפית מלח (6 גרם)

ללוש את כל החומרים עד ליצירת בצק נעים (אפשר במיקסר). לכסות ולהניח למנוחה של שעה.

לאחר שעה, לרדד עם מערוך, לחורר את הבסיס במספר מקומות למניעת התנפחות הבצק ולאפות עשר דקות בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות.

למלית (רויאל):

400 גרם טופו

כוס חלב סויה

שמרי בירה

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

במעבד מזון לערבב הכל עד ליצירת מרקם חלק. ניתן להוסיף מעט חלב אם הבלילה סמיכה מדי. לשפוך על גבי הבסיס לאחר שהתקרר מעט.

ירקות:

2 סלסלות פטריות שמפיניון-לרכך מעט במחבת במעט שמן. לתבל לפי הטעם. ניתן להחליף בכל ירק אהוב, אך כדאי לרככו מעט לפני האפייה. לפזר מעל הרויאל.

לאפות בחום של 160 עוד כחצי שעה.

טבעוניםלחם מחמצתקיששבועות