קרפצ'ו דלורית עם לאבנה וסלסה פיסטוק

מרכיבים:

חצי דלורית קלופה

חצי כוס מיץ חמוציות אושן ספריי

מלח

סוכר

פלפל

3-4 כדורי לאבנה

סלסה רימונים –

1 רימון מפורק לגרגרים

3 כפות פיסטוק קלוי קצוץ גס

חצי בצל סגול קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 פלפל אדום חריף פרוס דק

10 עלי נענע

10 עלי כוסברה

4 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל

צילום: אורן כהן

 

הוראות הכנה:

יוצרים פרוסות דקות מאוד מהדלורית בעזרת מנדולינה או קולפן.

 

מערבבים בקערה יחד עם מיץ חמוציות, מלח וסוכר ומשרים יחד במקרר לשעתיים עד לילה. מסננים לאחר ההשריה ומסדרים שכבה דקה של פרוסות הדלורית על צלחת הגשה.

צילום: אורן כהן

בקערה נפרדת מערבבים יחד את יתר הרכיבי הסלסה. מפזרים בנדיבות מעל הדלורית, מעל מניחים קרעי כדורי לאבנה ומגישים.

צילום: אורן כהן

בתיאבון!