פנקוטה יוגורט עזים עם קומפוט חמוציות ופירות יער

מרכיבים:

1 כוס חלב

150 גרם סוכר

1 מקל וניל חצוי

7 גרם ג'לטין

35 גרם מים קרים

חצי ק"ג יוגורט עזים

1 ליטר מיץ חמוציות אושן ספריי

חופן פטל טרי

חופן אוכמניות טריות

חופן תותים פרוסים

 

צילום: אורן כהן

 

הוראות הכנה:

בקערה קטנה מערבבים יחד את הג'לטין ומים, מניחים ל-10 דקות. בסיר קטן מרתיחים יחד את החלב, סוכר ווניל, ממשיכים לבשלים על להבה קטנה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב עד שנמס לתוך המסה. מורידים מהאש ומוסיפים את היוגורט. מערבבים היטב ומסננים.

צילום: אורן כהן

יוצקים לתוך כלי הגשה ומעבירים למקרר לשעתיים עד לילה. בסיר בינוני מניחים את מיץ החמוציות ומרתיחים. מנמיכים ללהבה נמוכה ומצמצמים לרבע מהכמות – 1 כוס. מצננים היטב במקרר ומערבבים עם פירות היער. יוצקים 2 כפות גדושות מהקומפוט על הפנקוטה ומגישים

 

צילום: אורן כהן

 

בתיאבון!