פאי מאצ'ה: עוגה ירוקה ובריאה

המאצ'ה הינה אבקת תה ירוק ייחודי הגדל ביפן, ומופק מעלי תה צעירים ורעננים, הם עוברים טחינה איטית וקפדנית, בשיטה היפנית המסורתית ובעבודת יד.  אופן הגידול וההכנה של המאצ'ה הפכו אותו לתה המשובח ביותר בעולם.

תה המאצ'ה מכיל ריכוז גבוה של EGCG (בהשוואה לתה ירוק רגיל). רכיב EGCG הוא נוגד חמצון שניתן למצוא אותו בעיקר בתה הירוק המוכר לכולנו. הרכיב נחשב חזק ובריא במיוחד.

EGCG  תורם לא רק לבריאות, אלא גם למראה ולנפש. מחקרים מראים כי EGCG מסייע בחילוף חומרים מהיר יותר ולכן עוזר גם בתהליך הרזייה.

ביפן ישנו טקס מסורתי שכל כולו סובב סביב ההכנה והשתייה של משקה המא'צה. מאחר ושותים את כל העלה ולא רק רק את המיצוי (כמו בשאר משקאות התה ) אנו מרוויחים את כל היתרונות של העלים בכמות מוגברת.

ב"אלטמן" ממליצים לשלב את האבקה עם שלל מאכלים נוספים ומדגישים כי אבקת המאצ'ה מסייעת לשמר את רמות האנרגיה לזמן ארוך ואף מסייעת להירגעות מהסטרס הסובב אותנו ביום יום.

להלן מתכון לפאי מאצ'ה טעים ועשיר במרקמים וברכיבים בריאים, לפתוח את היום או סתם להפסקת צהריים במשרד.

פאי מאצ’ה / הילית סביר

לשכבת הקראסט:

1 כוס אגוזי מלך

1 כוס פיסטוקים או שקדים

1 כוס שבבי קוקוס

10 תמרים

3 כפיות קקאו בלגי אמיתי

3 כפות שמן קוקוס

מעט מלח ים אטלנטי

למלית:

1 כוס קשיו מושרה כ 4 שעות

1 כוס חלב קוקוס

1 כפית שמן קוקוס

3 כפות מייפל סירופ

½ כפית אבקת מאצ׳ה

קליפה מגורדת מחצי לימון או ליים שלם

½ כף תמצית וניל או זרעים מחצי מקל וניל

אופן הכנת הקראסט:

מערבבים את כל מרכיביו בלנדר עד קבלת עיסה.

מהדקים את הקראסט על תבנית פאי

אופן הכנת המלית:

מערבבים את כל מרכיבי המלית, עד לקבלת עיסה נוזלית יפה וירוקה.

יוצקים את הבלילה כל גבי הקראסט, ומקפיאים לכשעה.

לחתוך לקוביות ולהגיש.

*אפשר להעביר למקרר לפני ההגשה.

 

 

מאצ'המתכוןעוגהפאי