עוגיות לפסח: והפעם גם כשר, גם טעים וגם בריא

בעבר, בפסח היה קשה להכין עוגיות ונשנושים כשרים וטעימים. היום, בזכות התחליפים הרבים אפשר להמשיך ולאפות למרות החג ואפילו טעים יותר מבשאר השנה. אז הנה ארבעה מתכונים מנצחים לעוגיות שכל יושבי השולחן ירצו לחטוף!

עוגיות שבבי שקדים

רכיבים ל40-45 עוגיות:

250 גר' שבבי שקדים

1/2 כוס כמו סוכר או סטיביה בכמות מופחתת לפי המתיקות הרצויה

2 חלבונים

מומלץ  להוסיף 2-3  כפות שומשום ו2-3 כפות  גרעיני דלעת

 

אופן ההכנה:

לערבב היטב את כל החומרים, לצקת עם כף בתבנית מרופדת עם נייר אפייה

לחמם תנור ל 160 מעלות במצב טורבו (או 175 מעלות בתנור רגיל)

לאפות למשך כ 18 עד 20  דקות עד השחמה קלה.

 

עוגיות טחינה

רכיבים ל70-80 עוגיות:

1 כוס טחינה גולמית

1/4 עד 1/3  כוס שמן

1.5 כוסות קמח מלא / כוסמין מלא

1/2 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

3/4 כוס כמו סוכר או סטיביה בכמות מופחתת לפי המתיקות הרצויה

1/2 כוס שקדים טחונים

ניתן להוסיף שומשום לתערובת

 

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים

ליצור כדורים קטנים

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לשטח את הכדורים

לחמם תנור ל 160 מעלות במצב טורבו (או 175 מעלות בתנור רגיל)

לאפות למשך כ 18 עד 20  דקות (אין פה השחמה, יש לשים לב שהעוגיות לא תשרפנה)

 

חטיפי שומשום

רכיבים לכ40 יחידות:

150 גרם שומשום

250 גרם גרעיני חמניות

1/2 כוס כמו סוכר או סטיביה בכמות מופחתת לפי המתיקות הרצויה

2 חלבונים

 

אופן ההכנה:

לערבב היטב את כל החומרים, לצקת עם כף בתבנית מרופדת עם נייר אפייה

לחמם תנור ל 160 מעלות במצב טורבו (או 175 מעלות בתנור רגיל)

לאפות למשך כ-20  דקות עד השחמה קלה.

 

עוגיות חמאת בוטנים

מרכיבים לכ50 עוגיות:

1 כוס חמאת בוטנים טבעית (בה המרכיב היחידי ברשימת הרכיבים הוא בוטנים)

1/2-2/3 כוס כמו סוכר או סטיביה בכמות מופחתת לפי המתיקות הרצויה

1 ביצה שלמה

אגוזים מפוררים (מכל סוג ובכל כמות)

 

אופן ההכנה:

לערבב היטב את כל החומרים . לצקת עם כף בתבנית מרופדת עם נייר אפייה . לאפות בתנור בחום של 180 מעלות או 160 מעלות במצב טורבו למשך 8-10 דקות כך שהעוגיות יציבות למגע בשוליים ובמרכז נשארות רכות. לחכות לצינון העוגיות ורק אז להורידן מהתבנית.

 

עינת מזור- בקר, דיאטנית קלינית במרפאת ההשמנה במרכז DMC לטיפול בסוכרת

עוגיות כשרותפסח