המדריך המלא להכנת עוגת יום הולדת, קייקסמאש, משגעת

הקמתי את העסק הזה מתוך אהבה אמתית שהייתה בי מילדות לעולם ימי ההולדת והמתוקים.
גם היום, ימי הולדת תמיד מרגשים אותי ואני מרגישה זכות לקחת חלק קטן מתוך כל הקסם והשמחה שאופפים את היום המיוחד הזה.
כשמדובר על עוגת קייקסמאש ההתרגשות כפולה מכיוון שלרוב מדובר על חגיגות שנה של הילד, שבו מתרכזות שנה שלמה של רגעים, זכרונות וחוויות ראשוניות של המשפחה יחד.
הפעם אלווה אתכם צעד אחרי צעד בהכנת עוגת קייקסמאש יפהפייה וטעימה בבית, ואוהד אורפז, צלם אוכל מקצועי ידריך וייתן טיפים מקצועיים איך להגיע לצילומים יפים ומקצועיים בעזרת הסמארטפון שלכם.

כל מה שצריך להכנת העוגה זה תבנית קייקסמאש שניתן לרכוש בכל חנויות האפייה המקצועיות.
בצק סוכר בצבעים לבחירתכם ( שהיום ניתן לרכוש בכל סופרמרקט ), ושקית זילוף עם צנטר משונן.

עוגת וניל
מרכיבים:
5 ביצים
סוכר 650 גרם
שמן 400 גרם
קמח 540
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
שמנת חמוצה / חלב / חלב קוקוס ( לגרסה פרווה ) 300 גרם
1 כפית מחית וניל איכותית

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים את תבנית הקייקסמאש בעזרת ספריי שמן ( בנדיבות ).
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את הביצים והסוכר כ-5 דקות, עד לקצף תפוח, גבוה ובהיר.

צילום אוהד אורפז

3. מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף כ-2 דקות נוספות.
חשוב להוסיף את השמן בהדרגה לביצים על מנת לא "לשבור" או להפיל את ההקצפה, הקצפה טובה של הביצים חשובה לנו לאווריריות העוגה.
4. בקערה נוספת, מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים פנימה את המלח.
5. מחליפים את וו ההקצפה לוו גיטרה (לא חייבים אבל זה ישמור על אווריריות העוגה ), ומוסיפים לסירוגין ( תוך ערבוב במהירות נמוכה ) את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה.

צילום אוהד אורפז

6. בעזרת לקקן מוודאים שהבלילה אחידה ומעורבבת היטב ( חשוב לאפייה אחידה ושווה של העוגה ) ומוזגים לתבנית המשומנת.
7. אופים כ-45 עד ששיפוד עץ שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים, מצננים כ-10 דקות ובזהירות הופכים את העוגה על משטח ( מעל נייר אפייה למנוע הידבקות של העוגה למשטח ), ומצננים כשעתיים נוספות ( חשוב שעוגה לא תהיה חמימה בכלל, אחרת הקרם שנזלף ימס ).

צילום אוהד אורפז

מוס שוקולד חלב למילוי העוגה
מרכיבים:
250 גרם שוקולד חלב
200 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:
1. גנאש שוקולד חלב – בקערת זכוכית ממיסים במיקרוגל שוקולד חלב ו200 גרם שמנת מתוקה, תוך ערבוב כל 30 שניות, ומצננים חצי שעה על השיש ( מומלץ לערבב כל 10 דקות בעזרת מטרפה ).

צילום אוהד אורפז

2. מקציפים 150 גרם שמנת מתוקה לקצפת יציבה ובעדינות מקפלים עם הגנאש שוקולד שהכנו בהדרגה. ( חשוב להוסיף את הגנאש שוקולד כשהוא בטמפרטורת הגוף לקצפת בהדרגה כדי שנקבל בו מוס חלק ואחיד ).
3. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר.

קרם לזילוף – 2 אופציות
קיימות 2 אופציות עיקריות לזילוף השושנים בעוגת הקייקסמאש – קצפת או פרוסטינג אמריקאי.
ההבדל בין שתי האפשרויות הוא עדיפות אישית בטעם וביציבות בקרם ( הפרוסטינג האמריקאי יציב וחלק יותר לזילוף מאשר קצפת אוורירית ).
בעוגת הקייקסמאש שהכנתי למדריך, השתמשתי בקצפת לזילוף.

קצפת לזילוף
500-650 גרם שמנת מתוקה ( ניתן גם שמנת צמחית )
סוכר לפי הטעם
צבע לבחירתכם

פרוסטינג אמריקאי
250 חמאה רכה אך יציבה
כ-1000 אבקת סוכר
2 כפות חלב
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה והסוכר כ10 דקוצ לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים חלב לפי הצורך, וצבע מאכל לבחירה.

הרכבת העוגה
1. מזלפים את מוס השוקולד בין קומות העוגה ( ניתן גם לחצות את הקומה התחתונה ולמלא במרכזה ),
2. מעבירים את הקצפת לזילוף / הפרוסטינג לשקית זילוף עם צנטר משונן, ומזלפים שכבה דקה על דפנות הקומה התחתונה, להדבקת הבצק סוכר.
3. מרדדים בצק סוכר בצבע לבחירתכם, לרצועה ארוכה בעובי של כ1/2-1 ס"מ, לגובה הקומה התחתונה של העוגה, ומצמידים לדופן העוגה.
4. מזלפים את קרם הקצפת / הפרוסטינג לשושנים על דופן הקומה העליונה.
5. ניתן להכין אותיות בעזרת בצק סוכר או צימקאו ( אנחנו השתמשנו בתבנית סיליקון הנפלאה של טל    ) www.taltalim.co.il צפריר –

שקט, מצלמים 

צילום אוהד אורפז

כל שנותר זה למצוא בבית את הלוקיישן המושלם, אוהד הצלם ממליץ לצלם ליד חלון כשהאור בא מהצד. כמו כן, אסור להשתמש באור ישיר אלא באור רך יותר שעובר למשל דרך וילון או חוזר מקיר לבן שליד. בצילום בבית בעזרת הטלפון הכי חשוב זה הרבה אור.
לאחר הצילום כדאי לערוך את התמונה בעזרת אפליקציה כמו Snapseed ולהעמיק קצת את הצבעים (saturation & contrast) ולחזק את החדות (structure & sharpening).

********

דניאל בודוני היא הקונדיטורית ראשית של BODONI'S, קונדיטוריית בוטיק לאירועים

לעוד טיפים מקצועיים או הזמנת צילומים ניתן ליצור קשר עם אוהד אורפז.

עוגת יום הולדתקייקסמאש