פילדלפיה כשרה לפסח – עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז

אביזרי מטבח נדרשים: מיקסר עם גיטרה, רינג לאפיה קוטר 21' גובה 5, שק זילוף, פיית זילוף

צילום: טל סיוון צפורין

מרכיבים לשכבת הגבינה:

350      גרם גבינה 9%

150      גרם שמנת חמוצה

100      גרם גבינת שמנת 30%

150      גרם סוכר

2         ביצים

2         חלמונים

20       גרם תערובת קמחים בוטיק סנטרל

20       גרם פודינג ווניל

כפית מיץ לימון

כמה טיפות תמצית וניל משובחת

מרכיבים לבסיס הבראוניז:

100      גרם שוקולד מריר 56%

100      גרם חמאה

100      גרם סוכר

50        גרם תערובת קמחים בוטיק סנטרל

2         גרם אבקת אפייה

2         ביצים קטנות

ציפוי:

150    שמנת מתוקה

10      אבקת סוכר

5        פודינג וניל

 

אופן הכנת בסיס הבראוניז

  1. ממיסים בבן מרי את השוקולד המריר והחמאה
  2. מוסיפים סוכר וממשיכים לחמם בבן מרי עד שהסוכר נמס היטב
  3. מעבירים את המסה לסיר של המיקסר
  4. תוך כדי ערבוב מהיר מוסיפים את הביצים, הקמחים , אבקת האפייה והווניל
  5. מחממים תנור ל 165 מעלות
  6. יוצקים את הבלילה על תבנית אפייה שעליה נייר אפייה. מישרים את הבלילה כך שתגיע באופן שווה לכל פינות התבנית.
  7. אופים כ 15 דקות עד שהבראוניז מתייצב אך לא נאפה בשלמותו

אופן הכנת שכבת הגבינה

  1. מערבבים במיקסר את הגבינות והשמנת החמוצה
  2. מערבבים בקערה את הקמחים, הסוכר והפודינג
  3. תוך כדי ערבוב במהירות בינונית מוסיפים את הביצים, אחת אחת לסיר המיקסר ואחריהם בהדרגה את החלמונים, תערובת  הקמח, מיץ הלימון והווניל.
  4. יוצקים את הבלילה לתוך הרינג שבתחתיתו שכבת הבראוניז
  5. מחממים תנור ל 170
  6. אופים 20 דקות ,פותחים את דלת התנור לשחרר את כל האדים וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך שיישאר חריץ והדלת לא תיסגר לחלוטין. אופים 30 דקות נוספות.
  7. מצננים כשעתיים, מחלצים מהרינג ומקררים

זילוף קצפת וניל על העוגה

  1. מקציפים את השמנת עם אבקת הפודינג לקצף יציב
  2. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר
  3. ממלאים את הקצפת בשק זילוף עם פיה קטנה ומקשטים את העוגה

 

כשרה לפסחעוגת פילדלפיהפסח