לאכול ולהתענג: טארט טאטן נקטרינות

כל השנה אני מחכה לקיץ, או יותר נכון לפירות של הקיץ.
הפרי המופלא הזה טעים באפייה אפילו יותר מאשר טרי, בעיקר בגלל שהוא פשוט מקרמל ומעשיר כל דבר שנאפה איתו, אם זה תבשיל עוף או כבדים, או עוגה בחושה, אתם יודעים שאין מצב שהנקטרינה תאכזב ולא תרים את כל המנה ( וגם את האווירה בבית ).
כמובן שאת הנקטרינה אתם מוזמנים להחליף בכל פרי אחר שתרצו כמו שזיף, משמש או אפרסקים.

צילום: shutterstock

מתכון מתאים למחבת בקוטר 26 ס"מ

חומרים
בצק עלים מקורר לילה במקרר

לקרמל:
150 גרם סוכר לבן
30 גרם חמאה
קורט מלח

לנקטרינות:
10 נקטרינות בשלות מגולענות וחתוכות לשמיניות
מיץ מחצי לימון
1 כף מחית וניל איכותית
1 כף רום

אופן ההכנה:

קרמל :
(מכינים את הקרמל באותה המחבת שבה אנו רוצים לאפות את הטארט )
במחבת יבשה, על אש נמוכה, ממיסים בהדרגה סוכר לקרמל בהיר.
מוסיפים את החמאה ומבשלים לקרמל בצבע ענבר.
מצננים את הקרמל לטמפ החדר
במחבת מניחים את הסוכר והמלח בשכבה אחידה ויוצרים קרמל בהיר.
מצננים כ10 דקות.

מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים יחד את כל חומרי המלית של הנקטרינות ומסדרים אותן כמניפה במחבת.
מרדדים את בצק העלים המצונן, וחותכים עיגול מעט גדול יותר מגודל המחבת.
מניחים בעדינות את עיגול הבצק מעל הנקטרינות ומקפלים פנימה את שולי הבצק כך שיכנסו בדפנות המחבת מעל הנקטרינות.
אופים את הטארט כחצי שעה להזהבה, מצננים אותו כ5 דקות ( חשוב שעדיין יהיה חם ), ובזהירות הופכים מעל צלחת הגשה.
אוכלים בעיניים עצומות וחיוך, לצד גלידת וניל איכותית.

אוכלמתכוןקיץ