קינוח מרענן: טירמיסו גבינה לימונענע

טירמיסו זה אחד הקינוחים ( אם לא ה-קינוח ) האהוב עלי.

הוא תמיד מעלה על פני חיוך, ותמיד אחפש אותו ראשון בתפריט הקינוחים. אם הוא עשוי היטב, יהיה בו את המינון המדויק בין מוס רך לבשקוטי רטוב במידה שבה הוא לא סמרטוטי אבל עדיין עסיסי וכיפי.
מה שכיף בקינוחים זה שניתן תמיד לשחק ולהמציא חדשים, וכך במקום טירמיסו קלאסי של גבינת מסקרפונה, קפה וקקאו, נולד לנו גן עדן מרענן וחדש של לימון, גבינה ונענע.

חומרים

חבילת בשקוטי
2 כוסות חלב
1 כפית מחית וניל
זסט מלימון אחד

למוס הלימון:

100  מ”ל מיץ לימון טרי
זסט מלימון אחד
חופן נענע טרייה

100  גרם קוביות חמאה רכה

1 ביצה + 3 חלמונים

120  גרם סוכר

250 גרם שמנת מתוקה

מוס גבינה:
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן ( ניתן להמיר לגבינה לבנה 9% )
250 גרם שמנת מתוקה
1 כפית מחית וניל איכותית
4 כפות סוכר
אופן ההכנה

מוס לימונענע:
בבן מארי ( קערה מעל סיר עם רותחים ) על אש בינונית טורפים יחד את כל חומרי המוס מלבד השמנת המתוקה, עד שהתערובת מסמיכה. מסננים ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה ומקפלים יחד עם הקרם לימון הקר.

מוס גבינה:
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ווניל ומקפלים יחד עם הגבינה.

מרכיבים את הקינוח
טובלים את הבישקוטים בחלב, וניל וזסט לימון ומסדרים בתבנית הגשה.
מעל מוזגים את מוס הלימון, מסדרים שוב בישקוטים טבולים ומעל את מוס הגבינה.

טירמיסולימונענעמתכון