בהמלצת הדיאטנית: מתכון לחזה עוף בלסמי ברוזמרין

גודל המנה: חצי חזה עוף 

המתכון מתאים ל-4 סועדים

רכיבים:

2 חזה עוף קטנים ללא עצם וללא עור חצויים ל-2 (4 מנות)

כף פפריקה

כף שמן זית

½ כף רוזמרין טרי

2 שיני שום כתוש

מעט שמן ממכל שמן בהתזה

¼ כוס יין אדום או מים

3 כפות חומץ בלסמי

עלי רוזמרין לקישוט

צילום: shutterstock

אופן ההכנה:

  • אם רוצים, ניתן להניח כל חצי חזה עוף בין שתי יריעות פלסטיק ולשטח עד לעובי של 1.5-2 ס"מ
  • בקערה קטנה משלבים את הפפריקה, שמן, רוזמרין, שום כתוש. מערבבים היטב עד לקבלת ממרח, אותו יש למרוח על שני הצדדים של העוף
  • התיזו על תבנית אפיה (30 X 40 ס"מ) שמן מתרסיס. הניחו את העוף בתבנית, כסו והשאירו במקרר למשך 2-6 שעות
  • חממו מראש את התנור לחום של 200-220 מעלות
  • הרטיבו את העוף ביין, אפו 10-12 דקות והפכו את העוף פעם אחת במחצית הזמן, או אפו את העוף עד שצבעו כבר אינו ורוד
  • הוציאו מהתנור והזליפו את החומץ על העוף שבתבנית האפייה
  • העבירו את העוף לצלחות הגשה. ערבבו את הנוזלים שבתבנית האפייה והזליפו על העוף. ניתן לקשט בעלי רוזמרין.

ערכים תזונתיים למנה:  

  • קלוריות: 180
  • פחמימות: 3 גרם
  • חלבונים: 24
  • שומן: 6 גרם
  • שומן רווי – 1.3 גרם
  • סוכר – 2 גרם
  • סיבים תזונתיים – 1 גרם
  • כולסטרול- 65 מ"ג
  • נתרן – 60 מ"ג
  • אשלגן – 265 מ"ג

 

הכותבת הינה דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת והשמנה

אוכלדיאטהמתכוןמתכונים