הגרסה דיאטטית ומופחתת סוכר לסופגניות. על פי מתכון זה הגרסה מכילה רק 1/5 מכמות הפחמימות מאשר בסופגנייה רגילה. לשם השוואה, בסופגנייה רגילה יש כ-50 גרם פחמימות. כמות זו של פחמימות מתפרקת בגוף לכ-10 כפיות סוכר (לפי החישוב של 5 גרם פחמימות = 1 כפית סוכר). השיפורים התזונתיים הקיימים במתכון הם החלפת הקמח הלבן בקמח מלא, השילוב של היוגורט אשר תורם חלבון וסידן, השימוש ברסק תפוחי עץ במקום בשמן וכמובן – החלפת הסוכר בסטיביה. וכמובן אפיה במקום טיגון. אפשרות נוספת להפחתה נוספת ומשמעותית בכמות הפחמימות היא החלפת הקמח המלא בקמח שקדים.
חומרים ל-12 סופגניות:
1/2 כוס רסק תפוחים טבעי (ללא תוספת סוכר)
250 גרם יוגורט 3% שומן
2 ביצים טרופות
6 שקיות קטנות של סטיביה
תמצית וניל לטעם
7 כפות קמח מלא או קמח כוסמין מלא
שקית אבקת אפיה
12 כפיות ריבה לייט (ללא תוספת סוכר) או 12 קוביות שוקולד מריר 70% קקאו
אופן ההכנה:
1. לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות.
2. לערבב היטב את כל החומרים.
3. לצקת את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת קלות, עד ל3/4 גובה של כל אחד משקעי המאפינס.
4. להוסיף כפית ריבה לייט או קוביית שוקולד לכל מאפינס.
5. לאפות כ-30 דקות עד שהמאפינס משחימים.
חג שמח
טבלת ערכים תזונתיים לסופגנייה אחת:
קלוריות: 92
פחמימות: 10 גרם
חלבונים: 3 גרם
שומנים: 1.7 גרם