3 פינוקים משגעים לקיץ ללא תוספת סוכר

ארגון הבריאות העולמי, W.H.O, הוציא השנה המלצות מעודכנות, בעקבות מחקרים עכשוויים, הממליצים להוריד את כמות הסוכר בתזונתנו למקסימום של 5% מהערך הקלורי היומי. קל לומר,אך לא תמיד קל ליישם, במיוחד כשיש סוכר בכמעט כל דבר שאנחנו אוכלים.

 

לאחרונה קבלתי אתגר להפוך 3 מתכוניקיץ מפנקים למופחתי סוכר ללא סוכר מוסף, ויחד עם זאת – לשמור על טעמם המקורי ללא ממתיקים מלאכותיים. והנה התוצאות:

 

מלבי חלבי מפנק (ל-12 מנות)

מצרכים:

1 ליטר משקה חלב במתיקות מעודנת של טרה

2 שקיות ג'לטין טהור

4 כפות מי ורדים למי שאוהב

1 מיכל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

1. ממיסים את הג'לטין לפי הוראות היצרן (אפשר להשתמש בחלק מהחלב הקר).

2. מחממים את החלב שנשאר, יחד עם השמנת (הנוזלים צריכים להיות חמים אך לא חייבים לרתוח)

3. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת הג'לטין, ומערבבים תוך כדי בישול כדקה שלמה.

4. מוזגים לכלים אישיים או לכלי גדול מרכזי.

5. סוגרים בעזרת ניילון נצמד (למניעת קבלת קרום) ומעבירים למקרר ללילה.

 

ערך קלורי מקורי למנת אחת: 170 קלוריות

ערך קלורי למנה עפ"י הצעת ההכנה: 133 קלוריות

 

 

רעיונות להגשה מעל (במקום סירופ עתיר סוכרים):

רוטב גרגרי יער – ממיסים בסיר ומצמצמים קצת

שבבי קוקוס ומעט קינמון – אפשר גם שבבי קוקוס קלויים

שוקולד מריר (85%) מגורד ואגוזים קצוצים גס

מבחר פירות חתוכים קטן

 

שייקים קיציים

הרבה אנשים מתרעננים בחום הקיץ עם שייקים קרים. קל להכין וקל לגוון את הפירות לפי הטעם. כמובן שכדאי לבחור בפירות מופחתי סוכר, למשל לבחור בגרגרי יער במקום תאנים ותמרים. הנה דוגמה אחת:

 

המצרכים לארבע כוסות:

2 כוסות חלב טרה במתיקות מעודנת

2 כוסות קוביות מלון

½ כוס פטל קפוא

 

אופן ההכנה:

1. כדאי להכניס את הפירות למקפיא כמה שעות קודם. כמו כן כדאי לשים את הכוסות במקרר כדי שישמרו יותר טוב על קור השייק.

2. טוחנים את הפירות והקרח בבלנדר בתוספת החלב, עד קבלת מרקם אחיד וסמיך.

3. מוזגים לכוסות ומקשטים (ראו רעיונות).

 

ערך קלורי מקורי לכוס אחת: בין 200-300 קלוריות (תלוי בפירות בהם משתמשים)

ערך קלורי לכוס אחת עפ"י הצעת ההכנה: 98 קלוריות

 

 

רעיונות לקישוט מעל:

עלי נענה

גרגרי יער שלמים

שבבי קוקוס (אפשר קלויים)

ליצ'י

אגוזים קצוצים גס

ולאמיצים:

קצת אבקת צ'ילי

 

קפה קר מתקתק

מי אמר שצריכים לוותר על הקפה הקר בגלל כמות הסוכר שבדרך כלל מוסיפים בו? אז לא, גם כאן יש כמה דרכים להוריד את כמות הסוכר ועדיין ליהנות ממתיקות עדינה:

 

המצרכים לכוס אחת:

1 מנת אספרסו או 1 כפית אבקת קפה + 5 כפות מים רותחים

½ כוס חלב טרה במתיקות עדינה

קרח

 

הוראות ההכנה:

1. בכוס זכוכית גדולה מוסיפים את הקפה.

2. ממלאים את הכוס בקרח.

3. מוסיפים את החלב וממלאים את הכוס במים קרים.

 

ערך קלורי מקורי לכוס אחת: בין 150-200 קלוריות

ערך קלורי לכוס אחת עפ"י הצעת ההכנה: 60 קלוריות

 

רעיונות לקפה קר בטעמים (יש להוסיף בשלב הראשון):

פולי קפה גרוסים – לחיזוק טעם הקפה

קינמון, הל, חוויג' או כל תבלין אחר

כף שמן קוקוס

 

תגובות (0)
הוסף תגובה