הגרסה הצמחונית: ארוחת חג של 3 מנות

אספרגוס צלוי

יש שתי שיטות ידועות להכין אספרגוס:
.1
לבשל במים רותחים על הגז וכשזה חצי מוכן ועדיין מאט קראנצ'י, להוציא החוצה. יש לאספרגוס נטייה
מאוד מעצבנת להמשיך להתבשל גם אחרי שהוא מוכן. כדי להימנע מזה תכינו מראש קערה עם מי קרח
ותכניסו את האספרגוס המוכן לשם כדי לעצור את הבישול (אבל אז הוא צריך להיות בדרגת הקראנצ'יות
שאתם אוהבים).
2. לצלות בתנור כמו שאלמד עוד שנייה.

זהו ירק בשרני ועסיסי שמשתלב נהדר כתוספת, בריזוטו, פסטה, סלט, מרק או כל דבר שתוכלו לחשוב עליו.

 

מה צריך?
1חבילת אספרגוס טרי (הם צריכים להישבר בכיפוף ולהיות קראנצ'יים)
שמן זית איכותי לזילוף
2שיני שום חתוכות לפרוסות
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס דק

 

אופציונלי:
חומץ בלסמי איכותי (מומלץ מאוד!)
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (לגרסה לא טבעונית)

 

איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-210 מעלות על טורבו.
2
. שוטפים היטב את האספרגוס וחותכים כ-1-2 ס"מ מהקצה התחתון.
3.מזלפים שמן זית על תבנית עם נייר אפייה (לא יותר מדי אבל גם לא מעט מדי) ומניחים את האספרגוס מעל.
4.מסדרים פרוסות שום בין מקלות האספרגוס.
5.מזלפים מלמעלה מעט שמן זית, מלח גס ולפלפל שחור. (מעט מכל דבר)
6.צולים בתנור כ-15 דקות או עד שהאספרגוס מגיע לדרגת הצלייה שאנו מעוניינים בה. (להזכירכם, הוא ממשיך להתבשל בחוץ))
7.מוציאים את התבנית החוצה ומזלפים מעט חומץ בלסמי במידה ורוצים וגבינת פרמזן כל עוד הוא חם. ניתן
להשחים את האספרגוס עם הגבינה בתנור לעוד דקה, אבל קחו בחשבון שזה יבשל אותו עוד.

 

 

קציצות "בשר" ברוטב עגבניות

מה צריך?
קציצות (כ-37 כדורים)
1חבילה של טחון מן הצומח (טבע דלי)/ 500 גרם- מורכב מאורז מבושל, עדשים מונבטות, שקדים וזרעי פשתן
1 בצל סגול בינוני-גדול קצוץ דק
 5-6 פטריות פורטובלו / שמפיניון / שניהם טריות- קצוצות דק
1  כף שמן קנולה לטיגון
1  קישוא גדול מגורר עבה
3  כפות קמח חומוס + 6 כפות מים רותחים – מערבבים היטב לעיסה דלילה ואחידה
1  צרור בינוני פטרוזיליה קצוצה
 1 כף שמן זית איכותי
1/2  כפית מלח
1/2  כפית פפריקה
 1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק

רוטב עגבניות
 200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
2  עגבניות בינוניות מגורדות בפומפייה גסה
1  בצל סגול גדול חתוך לקוביות בינוניות
1  כף שמן קנולה / זית איכותי
1  כפית מרק עוף פרווה
1  כפית שום כתוש
 1 כפית פפריקה מתוקה
1  כפית מלח
1/8  כפית פלפל שחור גרוס דק
3  כוסות מים רותחים (ספל נס קפה גדולה)

 

איך מכינים?
1. מפשירים את הטחון מן הצומח במשך כמה שעות על השיש או במקרר במהלך הלילה. שופכים הכל לקערה גדולה.
2. קוצצים דק בצל ופטריות. מטגנים במחבת קטנה את הבצל עם שמן קנולה עד שהוא מתרכך, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד
השחמה. מוסיפים לקערה.
3. מוסיפים לקערה את כל המרכיבים ולשים עם הידיים לאיחוד. יוצרים כדורים קטנים-בינוניים כמה שיותר מהודקים על מנת שלא
יתפוררו אחר כך.
.4
מחממים תנור ל-220 מעלות על טורבו.
5. מרססים קצת שמן בתבנית תנור מכוסה בנייר אפייה ומניחים את הכדורים. אופים כ-20 דקות או עד שהם שזופים ומוצקים.
6. בנתיים מכינים את הרוטב. בסיר גדול מטגנים את קוביות הבצל עם שמן עד השחמה.
7. מוסיפים את כל שאר המרכיבים של הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה (יש בועה באמצע הסיר ולא רק בצדדים) על אש בינונית.
מכבים את האש.
8. כאשר הקציצות מוכנות, מסדרים אותן אחת ליד השנייה במעגלים. הרוטב אמור כמעט לכסות אותן.
9. מכסים את הסיר ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך קצת ונספג בקציצות.
10.  מגישים בתוספת פטרוזיליה קצוצה מעל.
*
אחרי לילה במקרר הקציצות הרבה יותר מגובשות.

 

 

עוגת גזר ופקאן

מה צריך? תבנית אינגליש קייק אחת
 1+1/2 כוסות גזר מגורד גס (3-4 גזרים קטנים-בינוניים)
 3/4 כוס פקאנים טבעיים טחונים
1 כוס קמח כוסמין לבן אורגני / קמח לבן
 ביציםL
1/3
 כוס שמן קנולה
1  כוס סוכר חום כהה דחוסה
1/2  כוס מייפל אמיתי
1  כפית תמצית וניל איכותית
1  כפית קינמון גדושה
1  כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2  כוס פקאנים טבעיים שבורים גס (להשאיר מעט לפיזור מעל העוגה)

 

איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
2. טורפים בקערה בינונית עם מטרפה ידנית ביצים, שמן, מייפל, תמצית וניל, סוכר וקינמון לאיחוד.
3. בקערה נוספת מערבבים קמח מנופה ופקאן טחון.
4. מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים מעט.
5. מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים שוב.
6. שופכים את הבלילה הרטובה ליבשה ומקפלים עד שכמעט הכל נטמע. (לא לערבב יותר מדי!)
7. מוסיפים גזר ומערבבים קלות.
8. מוסיפים 2/3 מהפקאנים השבורים. מערבבים.
9.משמנים תבנית אינגליש קייק היטב ושופכים לתוכה את הבלילה. מפזרים מעל את הפקאנים שנותרו.
10. אופים כ-30-35 דקות, אך מומלץ לסובב את תבנית התנור לאחר כ-20 דקות ומאז לבדוק עם קיסם.
11
. מצננים ומתמכרים!

* ניתן להפחית מעט מכמות הסוכר למי שלא חובב עוגה מתוקה.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה