מיוחד לראש השנה: עוגת וניל תפוחים משגעת!

את דעתי על סוכר גיבשתי כבר מזמן. חח גיבשתי. גביש סוכר. נחמד.

 

אני אוהבת סוכר. מי לא אוהב סוכר? סוכר זה טעים. זה גורם להרגשה טובה, מבלי להכנס להסברים המדעיים, והרגשה טובה היא בריאות. נקודה. וכמו בכול דבר בתזונה, ובחיים בכלל, הכול עניין של כמות ואיזון.

 

אף פעם לא עלה בדעתי להשתמש בתחליף סוכר. אמא שלי, שהשתמשה בו באופן קבוע, חטפה ממני פעם הסבר הגיוני, ששכנע אותה סופית לא להכניס את הדבר הזה יותר הביתה. "כמה קלוריות את כבר חושבת שאת חוסכת"? אמרתי לה. "פנקי את עצמך בכפית-שתיים סוכר ביום, ותיהני מקפה כמו בן אדם, במקום להכניס סוכרזית לגוף שלך ואז להתפלא שיש לך חשק לסברינה".

 

breaking news: אנחנו צורכים המון סוכר במהלך היום שלנו, אפילו בלי לדעת. ואני לא מדברת על הסוכר הטבעי שנמצא במוצרים כמו לחם או דגנים. למשל קחו את כמויות הקפה שאתם שותים והנשנושים הממותקים שאתם צורכים במהלך היום. מבזק חדשות נוסף: להשתמש בדבש/סילאן במקום סוכר – לא באמת הופך את האוכל שאתם אוכלים ליותר בריא..

 

החלטתי לנסות את מוו, משקה החלב במתיקות מעודנת לקורנפלקס של טרה, שבמקום תוספת סוכר – מבוסס על ממתיק סטיביה טבעי שמקורו בצמח הסטיביה. ותאכלס? אם כבר תחליף סוכר, עדיף שיהיה טבעי וצמחי, שבגדול מתוק פי 200 יותר מסוכר! בנוסף לכך, הבונוס הגדול הוא שחלב מוו פשוט טעים. לא מתוק מדי, אלא בדיוק במתיקות הנכונה לקפה שלי (החליף באופן רשמי את כפית הסוכר שהייתה מגיעה באופן אוטומטי יחד עם כפית הנס קפה). מעל הכל, ואולי הכי חשוב – הוא יותר בריא. אני חושבת שמגיע לנו לפנק את עצמנו במשהו מתוק מדי פעם, זה עושה טוב ולהרגיש טוב זה חוק ראשון בבריאות. אבל אם אפשר ליהנות ממשהו מתוק בצורה טבעית ופחות מזיקה? למה לא?

 

מעבר לכך שחלב מוו מושלם עבור הקפה שלי – הוא מצוין גם לאפייה, ולכל מתכון שיש בו שימוש בחלב ובסוכר. נחמד, לא? אני באופן אישי ניסיתי להכין איתו עוגת וניל עם טוויסט מיוחד לראש השנה, והתוצאה יצאה מדהימה – בלי גרם אחד של סוכר מוסף! הנה המתכון:

 

מצרכים:

  • תבנית בקוטר 26 ס"מ
  • 4 ביצים
  • שקית אבקת אפיה
  • תמצית וניל
  • כוס משקה חלב מוו של טרה
  • 2 כוסות קמח
  • כף תמצית סטיביה (15 מ"ל) – במקום כוס סוכר לבן
  • כוס שמן
  • טוויסט לחג: תפוחים חתוכים

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
  2. מכניסים לתנור 180 מעלות למשך 25 דקות
  3. למטיבי לכת בלבד: כשהעוגה מוכנה – ניתן לקשט אותה בשאריות התפוחים שנחתכו

בתיאבון!

 

 

* יוספה קמחי היא חברה בקבוצת הנסייניות של טרה

תגובות (0)
הוסף תגובה