אצבעות נוטלה מתפצפצות בפה

אני יודעת שעכשיו כולם בסימן דבש ותפוחים, אבל יש אנשים שבחג דווקא אוהבים שוקולד, שוקולד ועוד קצת שוקולד. או כמו שאחותי אומרת, אפשר בבקשה קינוח כמה שיותר מתוק עם שוקולד אמיתי?! והיא תמיד מתכוונת לשוקולד לבן או שוקולד חלב, חס וחלילה שייכנס לה שוקולד מריר לקינוח, זה כבר לא שוקולד אמיתי.

 

חשבתי דווקא לפנק אתכם במתכון שהפך כבר לבן בית אצלי במשך הרבה שנים.
הוא התחיל באילתור של אמא שלי ועבר אדפטציה שלי ומאז אין אורח שלא התאהב בו מיד. מדובר בבצק פילו, מלא עד אפס מקום בשוקולד נוטלה, כשהוא חם הוא נוזל בפה, כשהוא פושר הוא קראנצ'י ומתפצפץ בפה. יש יותר טוב מזה?

האמת היא שיש! הוא הכי קל להכנה! אפשר להכין אותו כשהאורחים מודיעים שהם מגיעים בספונטניות או סתם כשמתחשק משהו מתוק. 

אז יאללה, למה אתם מחכים?

 

 

מה צריך?
1 חבילת עלי פילו קפואה (עדיף של מעדנות או שלושת האופים) / עלים בוואקום שעכשיו מוכרים בכמעט כל סופר.
שוקולד נוטלה גדול / שוקולד לבן למריחה/ שוקולד אחר אהוב/ שורת קוביות שוקולד
קערית קטנה עם שמן זית/ חמאה מומסת/ שמן זית מהול בשמן קנולה/ שמן קוקוס

 

איך מכינים?
1. אם משתמשים בעלים קפואים מפשירים אותם כשעתיים במקרר.
2. פותחים בעדינות את העלים (מחזיקים אצבעות שנפלנו על חבילה טובה של עלי פילו- זה תמיד עניין רגיש),
פורסים על שיש או משטח עבודה עלה אחד ומכסים במגבת את שאר העלים כדי שלא יתייבשו.
3. מברישים בשמן זית את העלה בעזרת מברשת של ביצה ומדביקים מעליו עלה נוסף, חוזרים על התהליך עד שיש לנו קבוצה של שלושה עלים מודבקים. (במידה ומשתמשים בעלים לא קפואים, עדיף לא להדביק יותר משני עלים, כי הם עבים יותר).
4. מקפלים בעדינות את הבצק לשניים, כך שיצא לנו מלבן צר וארוך. יוצרים סימון באמצע ע"י לחיצה קלה וגוזרים עם מספריים או סכין חד.
5. שוב מקפלים את הבצק, רק הפעם לשלוש, כך שיוצאים לנו 3 קוביות. שוב חותכים. אמורים לצאת לנו בסה"כ 6
קוביות בכל נגלה כזו.
6. לוקחים כפית גדושה בנוטלה ויוצרים פס נוטלה בקצה העליון או התחתון של כל קוביה. משאירים חצי ס"מ של שוליים מהצדדים ומהחלק העליון על מנת שהשוקולד לא יברח החוצה.
7. מגלגלים בעדינות מעל השוקולד ועד סוף הקוביה ומניחים כשהסגירה נמצאת למטה. מברישים כל אצבע בשמן
זית מכל הכיוונים ולוחצים בעדינות בקצוות על מנת ליצור מעין סגירה.
8. מחממים תנור על טורבו ב-160 מעלות ואופים את אצבעות הנוטלה כ-15-20 דקות עד שהן זהובות.
* מומלץ לסדר על תבנית עם נייר אפייה, לא חייבים ליצור רווחים גדולים מדי, הם לא ממש תופחים.
9. לאחר שהם יוצאים מהתנור, מצננים מעט ומניחים אותם מעל נייר סופג על מנת לספוג את שאריות השמן.
* מניסיון שמן קוקוס הכי פחות תופס שומן, אך גם פחות מדביק את העלים ונותן צבע פחות שזוף.
10. מפזרים מעל אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס!

תהנו 

 

 לבלוג של מיס ביס

תגובות (0)
הוסף תגובה