מתכון לחלת בריוש

מרכיבים:

לראש עיסה

0.5 כוס חלב חמים

1יחידה ביצה

2 כוסות קמח (רצוי קמח חלה)

3 כפיות שמרים יבשים

 

לחלה:

1כמות ראש עיסה

3 כוסות קמח (רצוי קמח חלה)

0.33 כוס סוכר

5 יחידות ביצים

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1כפית מלח

 

מנות:1 חלה גדולה

 

הוראות:

לראש העיסה

בקערה בינונית לערבב את החלב החמים יחד עם הביצה.

לערבב את קמח עם השמרים ולערבב היטב עם תערובת החלב והביצה עד לקבלת תערובת הומוגנית.

להמתין 30-60 דקות

 

לחלה:

להכניס את ראש העיסה לקערת המיקסר.

להוסיף את 5 הביצים והסוכר.

להוסיף 2.5 כוסות קמח ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק חלק ורך מאוד

להתחיל להוסיף את החמאה הרכה בכמה נגלות. להוסיף עוד חמאה רק כאשר כל החמאה נטמעת לחלוטין בבצק.

להמשיך ללוש את הבצק עוד מספק דקות.

במידה והבצק דביק מאוד, להוסיף עוד קמח.

הבצק צריך להיות רך, אבל לא דביק.

להעביר לכלי מרוח בחמאה (אפשר להשתמש במעט החמאה שנשארה על האריזה) ולהכניס לתפיחה ראשונית במקרר ללפחות 8 שעות.

לאחר ההתפחה הראשונית, להוציא בעדינות את האויר מהבצק ולחלק לשלושה חלקים שווים בגודלים.

לרדד כל אחד מהחלקים לעלה בגדול בינוני ולגלגל סביב עצמו. לגלגל לנחש בצק בערך באורך של 30 ס"מ

לקלוע לצמה הדוקה ולכסות להתפחה נוספת.

בזמן ההתפחה השניה לחמם תנור ל-180 מעלות

כאשר התנור חם, למרוח את החלה בביצה טרופה ולאפות 20-25 דקות.

מיד לאחר האפיה להעביר לרשת צינון, על מנת שהבריוש לא יתרטב מהלחות.

 

 

בקרו בבלוג האוכל שלי

מה יש לאכול בפייסבוק

תגובות (0)
הוסף תגובה