טארטלט שוקולד חלב פסיפלורה

*המתכון ע"פ מתכון מתוך ספר של סיריל ליניאק בשינויים קלים
*אני לא מאוהבי השילוב שוקולד פירות בדרך כלל והייתי מאוד סקפטית לגבי הפסיפלורה אבל זה יצא טעים ומרענן וקיצי ואני מאוהבת!

 

מה צריך
לבצק:
1/2 כוס / 125 גרם סוכר
2 כוסות / 250 גרם קמח
1 ביצה
125 גרם / 3/4 חבילה גדולה חמאה – רכה וחתוכה לקוביות

 

 

לגנאש:
180 גרם מיץ פסיפלורה (כ- 10 פסיפלורות גדולות)
 20גרם סוכר
 300שוקולד חלב
60 גרם חמאה

(כ- 12 טארטלטים)

הבצק:

טורפים את הביצה והסוכר עד שמתקבלת בלילה בהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לתערובת פירורית.

 

 

מוסיפים את החמאה הרכה חתוכה לקוביות קטנות ומעבדים בידיים עד שמתקבל כדור בצק. לשים לב לא לעבד יותר מדי ולהפסיק ברגע שמתאחד לכדור.

 

 

למקרר לפחות לחצי שעה ועדיף שעה. אחרי שהבצק התקרר מרדדים אותו עם קצת קמח על נייר אפייה  וקורצים עיגולים בגודל של תבניות טארטלט (אם אין תבניות מיוחדות אפשר להשתמש בתבניות מאפינס). מחוררים במזלג את תחתית הבצק.

ואופים בחום של 180 מעלות לרבע שעה או עד שהבצק מזהיב (תלוי גם בגודל תבניות הטארטלט)

 

 

 

הגנאש:

חוצים את הפסיפלורות מעל מסננת לתוך קערה או ישר לתוך סיר קטן ומסננים היטב עד שכל המיץ יוצא, מוסיפים את הסוכר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה עדינה. שוברים את השוקולד לקוביות (או משתמשים בשוקולד איכותי שמגיע במטבעות).

 

 

מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. 

 

 

 

מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצר גנאש חלק. יוצקים את הגנאש לתחתיות הטארטים ומצננים במקרר לפחות שעה עד להתייצבות הגנאש.

 

 

 

מקשטים באבקת קקאו ומגישים

תגובות (0)
הוסף תגובה