טארט אפרסקים: להיפרד רשמית מהקיץ

 

*תבנית עגולה סטנדרטית, אפשר מתפרקת אבל כדאי עם שוליים גבוהים יחסית (לא תבנית טארט)

מה צריך

לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
200 גרם חמאה
150 גרם (1 ושליש כוס) סוכר
2 ביצים
מלח

לבפנים:
2 כפות שקדים טחונים או ביסקוויט קטן טחון
1 כף קמח
1 כף סוכר
8 אפרסקים לבנים בשלים
100 גרם (שני שליש כוס) סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 צהוב של ביצה מעורבב עם קצת חלב

הכנה – בצק פריך

מחממים תנור ל – 180 מעלות

בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח טורפים את הביצים, חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.

מערבבים עם הידיים עד שנוצר גוש בצק. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

 

 

הבפנים

 

 

מקלפים את האפרסקים, חוצים אותם, מוציאים את הגרעינים וחותכים לרבעים.

 

 

בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר (1 כף) והשקדים הטחונים / הביסקוויט הטחון. (הביסקוויט או השקדים אמורים לספוג את הנוזלים שיוצאים מהאפרסקים במהלך האפייה).

 

 

מחלקים את הבצק לשני חלקים (בערך שני שליש מול שליש). מרדדים את החלק הגדול יותר ומניחים בתבנית. משאירים שוליים של כשני סנטימטר גובה.

מפזרים על תחתית הבצק את תערובת הקמח-סוכר-שקדים/ביסקוויט

מסדרים מעליה את האפרסקים עם החלק החיצוני כלפי מעלה.

מעל האפרסקים מפזרים את שארית הסוכר (100 גרם) והסוכר וניל

מרדדים את שליש הבצק הנותר לעיגול בקוטר התבנית ומניחים מעל. מהדקים את שולי הבצק לעיגול הבצק

 

מחוררים עם מזלג או קצה של סכין את הבצק מלמעלה. בצלוחית טורפים את הצהוב של הביצה עם קצת חלב, מברישים את הבצק ומפזרים מעט סוכר למעלה

 

 

מכניסים לתנור ל – 35-40 דקות, עד שהבצק משחים יפה. מגישים בטמפרטורת החדר עם גלידה וניל או קרם פרש/שמנת חמוצה או סתם כך.

*אם האפרסקים בשלים ומתוקים אפשר להפחית מכמות הסוכר שנועדה לאזן את החמיצות של הפרי, כנ"ל למי שאוהב קינוחים פחות מתוקים בדרך כלל.

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה