סופגניות ללא גלוטן: יש דבר כזה

החומרים:

¼3 כוסות קמח 'רב-תכליתי'

2 כפיות שמרים

קורט סודה לשתיה

1 כפית חמאה

4 כפות גדושות סוכר חום

2 גביעי יוגורט

2 ביצים

קורט מלח

½2 כפיות תמצית רום

שמן לטיגון

אבקת סוכר

למילוי: לבחירה ריבה / שוקולד / ריבת חלב

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את היוגורט עם תמצית הרום לתערובת אחידה.

2. מערבבים את השמרים היבשים עם הקמח ולמנוע מגע ישיר עם המלח.

3. מוסיפים חמאה, סודה לשתיה, שמרים, ביצים וסוכר.

4. לשים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בצד לשעה לאפשר לו לתפוח (עדיף לכסות עם מגבת לחה).

5. מטגנים בסיר עמוק, בשמן שחומם לחום בינוני (לא גבוה!!!).

6. מוציאים את הסופגניות מהשמן כשהן מקבלות צבע זהוב.

7. ממלאים במילוי הנבחר, מפזרים אבקת סוכר מלמעלה.

 

הערות:

1. מידת החום הרצויה היא כזו שהבצק מקבל כתמים חומים בהירים רק לאחר כחצי דקה בשמן עמוק.

2. הבצק תופח במהלך הטיגון ולרוב הסופגניות מתהפכות מעצמן.

3. הסופגניות מוכנות בקבלת צבע זהוב אחיד (כהה יותר מסופגניות רגילות) ואז יש להוציא מהשמן.

4. ניתן לבדוק אם הסופגניות מוכנות ע"י שיפוד. אם השיפוד יוצא לח או עם בצק, צריך להחזיר את הסופגנייה לטיגון.

 

צילום: shutterstock

תגובות (0)
הוסף תגובה