עוגות בחושות: כך תגיעו לעוגה המושלמת

5 "עצות הזהב" שלי לעוגה בחושה מושלמת:

1. את הקמח חשוב לנפות – מעבר ל"הפתעות" לא נעימות שעלולות להתגלות בקמח וענייני כשרות, הקמח המנופה חשוב לתוצאה סופית של מאפינס אווריריים ולא דחוסים ( הפרפקציוניסטים מנפים פעמיים את הקמח )
2. מינימום ערבוב והתעסקות בבלילה – לאחר הוספת חומרי הגלם היבשים לבלילה, יש לערבב את הבלילה בעזרת לקקן בתנועות "קיפול" בכמה שיותר בעדינות.
3. חשוב לערבב את הקמח עם חומרי התפיחה ( אבקת אפייה או סודה לשתייה ) לפני הוספתם לבלילה – זה יבטיח פיזור אחיד של חומרי ההתפחה במאפים ויבטיח שיתפחו ויאפו בצורה שווה
4. הכנסת העוגה מיד בסיום ההכנה לתנור – אבקת אפייה מגיבה במגע עם נוזלים ומתחילה בתהליך התסיסה, ככל שהבלילה תחכה לתנור, כך היא תתפח פחות בתנור.
5. הרפתקנות רק לאחר ניסיון המתכון פעם אחת לפחות – שמכינים מתכון חדש בפעם הראשונה מומלץ להיצמד אליו ולא לעשות בו שינויים

עוגת פינה קולדה
עוגה נפלאה וקלילה עם טעמים קאריביים שיש בכל מטבח – קוקוס, רום ואננס ( גם מקופסת שימורים זה מעולה )
ניתן בהחלט גם לפרוס את העוגה לרוחב כשהיא מתקררת, ולמלא בקצפת
המתכון מתאים לתבנית 26 / תבנית קוגלהוף / 24 מאפינס

החומרים:
200 גרם חמאה רכה
¾ 1 כוסות סוכר
3 ביצים
2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
½ גביע שמנת חמוצה
¼ כוס קרם / חלב קוקוס
50 גרם קוקוס מגורר
רום לפי הטעם ( לא תמצית ! )
1 כפית תמצית וניל
אננס טרי פרוס לטבעות / טבעות אננס מקופסת שימורים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות, ומשמנים תבנית בתרסיס שמן או חמאה מומסת
מסדרים את טבעות האננס בתחתית התבנית.
בקערה מנפים יחד את הקמח, אבקת אפיה, אבקת סודה, ומלח. מוסיפים את הקוקוס המגורר ומערבבים.
בקערה נפרדת  מערבבים יחד את חלב הקוקוס, רום, וניל והשמנת החמוצה.
בקערת מיקסר עם ווג גיטרה, מקרימים יחד את החמאה והסוכר כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה.
מוסיפים לסירוגין את תערובת היבשים ואת תערובת הנוזלים למיקסר ומערבלים לאט עד שהתערובת אחידה.
מוזגים את הבלילה מעל טבעות האננס, מניחים מעל הבלילה עוד אננס, מפזרים מעט קוקוס מגורר, ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע

עוגת דאבל שוקולד פאדג' של יום הולדת
העוגה המנצחת שלי כשיש לאחד ממקורביי יום הולדת, או כשחברה עוברת פרידה, או כשפשוט בא לי מלא שוקולד כאן ועכשיו

החומרים:
200 גרם שוקולד מריר ( מומלץ 70% קקאו )
200 גרם חמאה
½ כוס סוכר
5 ביצים
4 כפות קמח
קורט מלח

לרוטב הגנאש:
מרתיחים 150 גרם שמנת מתוקה ויוצקים על 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות, ומשמנים תבנית בתרסיס שמן או חמאה מומסת .
ממיסים בסיר על להבה נמוכה את השוקולד, הסוכר והחמאה
מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השניה וטורפים ( חשוב לטרוף במרץ שלא תיווצר עוגת שוקולד מקושקשת ), ומקפלים פנימה את הקמח והמלח.
מוזגים לתבנית ואופים כ-25 דקות עד שהעוגה כמעט מוכנה, אך עדיין מעט לחה
מצננים מעט ומוזגים את רוטב הגנאש מעל
מומלץ להגיש עם גלידת וניל איכותית ולהשאיר את רגשות האשם בצד

עוגת גזר, תבלינים ואגוזי מלך
עוגה נפלאה ואוורירית, שטעימה אפילו יותר ביום שאחרי.

החומרים:
5 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים גס
1 כוס סוכר חום בהיר
¾ כוס שמן קנולה
3 ביצים
½ 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
½ כפית קינמון
½ כפית ג'ינג'ר טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות, ומשמנים תבנית בתרסיס שמן או חמאה מומסת
מנפים יחד את כל היבשים והתבלינים ומוסיפים את הגזר ואגוזי המלך ( שומרים מעט אגוזים לקישוט )
מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמן והסוכר, מוסיפים בהדרגה ביצים ומקציפים לתערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים את תערובת היבשים ומקפלים ידנית.
מוזגים לתבנית, מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע.

לעמוד הפייסבוק של בודוניס

אוכלדניאל בודוניעוגהעוגה בחושה