תבשיל סינטה בחלב קוקוס עם קארי וירקות

יש אוכל של חורף. אוכל שאפשר לאכול רק כשיורד גשם. רק כשקר בחוץ והקור חודר לעצמות. אוכל שכל ביס ממנו מעלה את הטמפרטורה בעוד מעלה. אוכל שעולים ממנו אדים חמימים ואי אפשר להפסיק לאכול ממנו עד שהצלחת נשאר ריקה. אוכל שמתענגים על כל ביס שאוכלים ממנו. אוכל שהוא ספק מרק חם, ספק תבשיל, אבל בזמן שאוכלים ממנו לא אכפת לכם מכלום. רק ליהנות מגשם הזלעפות שיורד בחוץ, לרחם על חתולי הרחוב שצריכים למצוא מחסה מהגשם, לספור שניות מהרגע שהברק מפלח את השמיים ולחכות לרעם ולחשב את המרחק מהסערה. לחכות להפסקת החשמל שתנתק אתכם מהעולם ותוכלו לשבת בשקט לאכול, ליהנות מהחום הנעים שהקמין מפיץ ובעיקר לשמוע את השקט בבית. וליהנות ממנה של סינטה בחלב קוקוס עם פטריות ושאר ירקות

 

הכי כיף להכין את המנה הזאת לעצמך. לשים חריף בלי להתחשב באף אחד. תרגישו חופשי לשים כמה חריף שאתם אוהבים, או לוותר עליו בכלל. תרגישו חופשי לגוון עם הירקות לפי המבחר שיש או לפי מה שאתם אוהבים. את הבמיה אפשר להחליף בשעועית ירוקה חלוטה או פשוט לוותר. פשוט תאלתרו ותמתינו לגשם שירד.

 

את המנה הזאת אפשר להכין בווק עם להבה חזקה או עם מחבת מברזל יצוק שנדאג לחמם טוב טוב. העיקרון פה זה הקפצה טובה של הירקות והבשר ואז בישול שלהם ברוטב. אם המחבת שלכם לא מספיק טובה, הירקות יגירו נוזלים ויתבשלו בנוזלים שלהם. זה לא מה שאתם רוצים. אתם רוצים לקבל אפקט של צריבה וחריכה של הירקות.

 

 

נפרוס 2 פטריות ארינג'י (מלך היער) לפרוסות בעובי של 4-5 מ"מ.

ניקח 2 פטריות פורטבלו גדולות ונפרוס לפרוסות בעובי ס"מ.

ניקח שני בצללי שאלוט ונפרוס לטבעות (או בצל סגול)

ניקח 2 ס"מ של שורש גי'נג'ר ונקצוץ לקוביות קטנטות.

ניקח ראש קטן של ברוקולי ונפרק אותו לתפרחות קטנות.

בעזרת החלק הקהה של הלהב של הסכין, ניתן כמה דפיקות לגבעול של למון גראס על מנת לשחרר את כל הארומות.

נפרוס 2 פלפלים חריפים לטבעות דקות (או פחות – לפי הטעם)

נחתוך 300 גרם של סינטה (שביקשנו מהקצב לפרוס לנו לפרוסות דקות) לחתיכות בגודל ביס.

 

 

ניקח 4 גבעולי בזיליקום ונפריד את העלים מהגבעולים

ניקח חופן גדול של פטריות שימגי ונפריד אותן.

ואחרון חביב – נשטוף וננגב היטב 6 יחידות של במיה תאילנדית.

 

נתחיל?

ניקח את המחבת ונלהיט אותה מספר דקות על להבה חזקה. ניקח את פטריות הארינג'י ונצרוב אותן כדקה – דקה וחצי מכל צד.

 

 

לאחר צריבת הפטריות נוסיף כף שמן צמחי ונצרוב את הבמיה עד שהיא תקבל חריכה הגונה (בערך 2 דקות) . נשמור בצד.

 

 

נוסיף עוד כף שמן למחבת ונטגן את הבצל, הג'ינג'ר, הפורטבלו, חצי מעלי הבזיליקום, הפלפלים החריפים והלמון גראס. נטגן תוך כדי ערבוב כ-2 דקות ונשמור בצד.

נוסיף עוד כף שמן ונצרוב את נתחי הסיטנה כחצי דקה מכל צד בזהירות לא לייבש אותם.

ונשמור בצד.

 

 

נוסיף למחבת 2 כפות גדושות של מחית קארי אדומה עם חצי ליטר של ציר עוף (אני תמיד שומר בפריזר מנות של חצי ליטר של ציר עוף. אתם אף פעם לא יודעים מתי זה יהיה שימושי).

 

 

מביאים את הציר לרתיחה ומערבבים היטב.

מכניסים חזרה את כל שאר הרכיבים, יחד עם תפרחת הברוקולי, פטריות השימגי וחצי פחית של קרם קוקוס וכפית סוכר חום. מבשלים יחד כדקה עד לאיחוד הטעמים ומוסיפים מעט מלח לפי הטעם.

לפני ההגשה מוסיפים עוד מעט פלפל חריף טרי וכמה עלי בזיליקום.

מדליקים את הגשם ואוכלים עם הר של אורז לבן.

 

 

בקרו בבלוג האוכל שלי

מה יש לאכול בפייסבוק

תגובות (0)
הוסף תגובה