צמחי מרפא למניעה וטיפול בשפעת

השפעת כבר פה ובכל עוצמתה ולא רק זה, גם מחלות חורף הכוללות הצטננויות ברמה כזו או אחרת והתסמינים העיקריים הם: כאבי גרון, נזלת, חום, כאבי שרירים, שיעול ועוד. אז אנחנו בעונה שכזו וברור שמן ההיגיון לנקוט פעולות מנע כמו שינויים בתזונה, חליטות צמחים נוגדי וירוסים ותוספי תזונה שיחזקו את המערכת החיסונית ואת עמידות הגוף למחלות חורף בכלל ושפעות בפרט.

 

התרופה הטבעית הכי טובה שיש בכל בית

בצל מככב במטבח שלנו בסלטים ובבישול בשר דגים, דגנים, קטניות ושאר ירקות. הבצל על כל גווניו וצורותיו נחשב אנטי בקטריאלי, אנטי ויראלי עוצמתי בעל תרכובות הגופרית המשוות לו סגולות ייחודיות  ובנוסף מכיל גם ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים נוגדי חמצון רבים.

 

בצל ידוע כצמח מרפא עוד מימי קדם. המצרים הקדמונים הרבו להשתמש בבצל לטיפול במחלות רבות. פתגם רוסי אומר: "אוכל בצל – מסבל נגמל". או "אוכל בצל – משבע צרות ניצל". ברוסיה, בתקופות של המגיפות של אבעבועת שחורות וטיפוס, אכלו כמויות גדולות של בצל בכדי להתגונן ולא להדבק במגיפה והכפריים מגדלי הבצל אכן נצלו מהמגיפה (כך מספרים). וכשהיו מגיפות בקרב הבקר – תלו על צווארן של הפרות מחרוזות שום ובצל.

הבצל הורס את רוב סוגי הוירוסים, לכן, מומלץ בתקופת החורף לאכול כמה שיותר בצל. מומלץ גם לטיהור האוויר מחיידקים לחתוך בצל לרבעים ולהניח על צלחת פתוחה הוא סופח אליו את הוירוסים. לא פעם שמעתי שאדם חולה בשפעת הניח בצל חתוך על צלחת בחדר כעבור מס' שעות הבצל השחיר והאדם הבריא כליל.

 

 

איך מחזקים את המערכת החיסונית 

זה הזמן להוריד מהתפריט את כל אותם מזונות שטוב זה הדבר האחרון שהם עושים לנו לגוף. הגורמים המחלישים את מערכת החיסון הם: סוכר ומוצריו, מזונות המגבירים ליחה כגון מוצרי חלב, מוצרי חיטה, מוצרי סויה, אוכל מעובד המכיל צבעי מאכל וחומרי שימור. כדאי, מומלץ ורצוי לעבור לתזונה בריאה הכוללת מזון טרי טבעי עם הרבה ירקות ופירות טריים, דגנים מלאים וקטניות. הכניסו שום לתפריט במיוחד בתחילת המחלה. לשום יש יכולות אנטי ויראליות ואנטי בקטריאליות בזכות תרכובות גופרתיות שהוא מכיל. אכילת שיני שום טריים מומלצת יותר מהשימוש בתכשירים שלו. הכניסו גם את הג'ינג'ר (השורש) לתפריט שלכם. לתבלין זה יש יכולות אנטי ויראליות. הוא מחמם וגורם הזעה. מומלץ לשתות תה מהשורש – כפית שורש מגורר במים רותחים לכסות ל-10 דק' ולשתות, אפשר להוסיף לימון ודבש וכך נקבל משקה מחמם בריא ומאוד טעים. כאשר חום הגוף עולה, וירוסים אינם יכולים לשרוד.

 

טיפול בהצטננות

מומלץ לעשות אמבט חם לרגליים בתוספת חרדל – מבשלים 2 כפיות גרגירי חרדל במשך 5 דקות במים, מסננים לגיגית עם מים חמים. רצוי שהמים יגיעו עד הברך, שמים את הרגליים במים 15-20 דקות. מתאים גם לילדים. אח"כ עוטפים את הרגליים בשמיכה חמה למשך שעה. ניתן גם לפני השינה לטפטף כמה טיפות של שמן אקליפטוס למבער, לדרכי הנשימה. עשו חליטה מפרחי סמבוק ואכיניציאה, ניתן למצוא את הצמח בתוך שקיקי תה של חברות שונות בבתי הטבע.

 

הדרך להקל על נזלת

הנזלת היא דרך של הגוף להיפטר מפולשים ואין לדכא אותה. דרך להקל על הנזלת היא לדחוף בנחיריים צמר גפן הטבול במיץ בצל שפותח את האף. לסחוט מיץ בצל, למהול אותו במים ביחס 1:1, לטבול צמר גפן במיץ הבצל המהול ולדחוף בנחיריים 4 פעמים ביום, לרבע שעה בכל פעם. מומלץ גם לעשות טיפות מי מלח ולטפטף לנחיריים, מכווץ, מחטא ומייבש את הריריות. עוד צמח מומלץ הוא חליטת פרחי סמבוק שחור, צמח עם יכולות אנטי ויראליות רבות עוצמה.

 

 

הדרך להקל על שיעול טורדני

אפשר לעשות חליטת תימין (קורנית), צמח תבלין נפוץ. כמו כן אפשר לעשות סירופ בצל ושום: לגרד בפומפייה בצל אחד ושן שום אחת, לסנן את המיץ ולערבבו עם 2 כפות דבש, כל שעה לקחת כף.

 

טיפול בדלקת גרון ויראלית

כל שעה לגרגר מי מלח או חליטת מרווה ולשתות כף מיץ לימון עם דבש טהור. מומלץ ליטול אבץ למציצה ולהשתמש בטינקטורה (מיצוי צמחים) של צמח הנקרא אכינצאה, כפית כל שעתיים-שלוש. אם הדלקת היא חיידקית יש ליטול אנטיביוטיקה ולתמוך בפלורת המעיים שנהרסת על ידי האנטיביוטיקה במתן פרוביוטיקה, חיידקים ידידותיים, וזאת לאחר שנסיים את האנטיביוטיקה.

 

ישנם צמחי מרפא פעילים מאוד, העושים עבודה מצוינת אך חשוב לקחתם בהתייעצות וליווי של איש מקצוע וכמובן, לשלבם עם תזונה נכונה. ישנם תוספי תזונה ברמה אחרת התורמים לחיזוק המערכת החיסונית ולחיזוק עמידות הגוף אני משלבת אותם עם התזונה שלי וזה שומר עלי מפני וירוסים, חיידקים, מחלות ושאר מרעין בישין. 

תגובות (0)
הוסף תגובה