פאי רועים טבעוני

המרכיבים לשכבת ה"בשר":

2 בצלים קטנים, קצוצים

שמן זית כתית מעולה לטיגון

3 שיני שום קצוצות

כוס דלעת, מגוררת בפומפייה

קישוא מגורר בפומפייה

סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות (כ-10 פטריות)

חצי פלפל ירוק חריף בינוני, קצוץ קטן

חופן עלי פטרוזיליה טריים

חופן עלי שמיר טריים

חופן עלי כוסברה טריים

עלים מ-2 ענפי סלרי

2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

קופסאת רסק עגבניות 100 גרם

100 גרם שבבי סויה

מלח ים, לפי הטעם

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

כמון טחון, לפי הטעם

בהרט, לפי הטעם

מוסקט טחון, לפי הטעם

פפריקה מתוקה, לפי הטעם

2 כפות שטוחות קמח חומוס

 

לשכבת הפירה:

6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים.

מלח ים, לפי הטעם

כף גדושה קמח עדשים אדומות

2 כפות שמן קוקוס לא מזוכך

מוסקט טחון, לפי הטעם

 

לציפוי:

חצי כוס פירורי קורנפלקס ללא גלוטן, טחונים למרקם של פירורי לחם

פפריקה מתוקה

מלח ים

 

לתחתית התבנית:

3 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.

 

 

אופן ההכנה:

במחבת גדולה ורחבה, מטגנים את הבצלים בשמן הזית כ10 דקות עד להשחמה קלה.

מוסיפים אל הבצלים את השום הקצוץ, הדלעת, הקישוא, הפטריות והפלפל החריף  ומטגנים יחד עוד 5 דקות.

מוסיפים למחבת את כל עשבי התיבול, העגבניות והרסק ומערבבים היטב בעדינות עם כף עץ.

מוסיפים את שבבי הסויה ואת התבלינים, חצי כוס מים רותחים, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים כך כ10 דקות. מערבבים מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

בקערה מועכים את תפוחי האדמה המבושלים למרקם של פירה יחד עם כוס ממי הבישול, מוסיפים את שמן הקוקוס, המלח, המוסקט וקמח העדשים ומערבבים היטב עד למרקם אחיד. 

מחממים תנור ל-180מעלות טורבו

משמנים תבנית עגולה בקוטר של כ25ס"מ, מסדרים בתחתית את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהם יוצקים את תערובת ה"בשר" בעובי של כ3 ס"מ מיישרים ומהדקים קלות.

מעל התערובת יוצקים את הפירה בעובי של כ3 ס"מ ומיישרים, מעליו מפזרים את תערובת הפירורים המתובלים בצורה שווה.

מניחים את התבנית על רשת במרכז התנור, ואופים כחצי שעה.

מוציאים להתקררות קלה ופורסים למנות. מגישים חם.

תגובות (0)
הוסף תגובה