שוקולד ביתי: האופציה הבריאה לגרסה התעשייתית

אוהבים מתוקים? ברור, זו הנטייה הטבעית משחר האבולוציה של האדם, אלא שהאדם כמו כל נושא לקח את זה רחוק מדי. אתם הרי יודעים כמה מתוק מזיק, גורם לעודף משקל המביא אתו מחלות ועוד. אבל אם צורכים את המתוקים הנכונים ובמינון הנכון הרי לכם מזון טבעי, בריא ואפילו מלא בערכים תזונתיים נפלאים לבריאות הגוף. אני חובבת שוקולד מושבעת ואני לא מכירה ולו אדם אחד שלא אוהב את המתוק הזה. אני משתמשת בשוקולד שאני מכינה מפולי קקאו אורגניים טחונים לאבקה. השוקולד הזה הוא אחד המזונות היותר בריאים ומכיל נוגדי חמצון ועוד שפע של חומרים שהם מתנות לגוף. הקקאו נמנה עם מזונות העל הלא הם הסופר-פוד – מזונות שלמים לעומת מזונות מעובדים וסינתטיים, מרוכזים מאוד ועשירים בערכים תזונתיים. הם מזינים את גופנו ברמה ששום ממתק אחר לא יכול להשתוות לה.

 

הרי לכם כמה סיבות טובות לאמץ את המתוק הזה:

מקור מצוין למינרלים כמו מגנזיום ברזל, סידן, נחושת, כרומיום, אבץ ואשלגן.

הקקאו עשיר מאוד בוויטמין C.

הקקאו הוא אחד המזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון (הרבה יותר מיין אדום ומתה ירוק).

הקקאו מעניק המון אנרגיה זמינה לגוף.

הקקאו מאזן את הכימיה במוח, מעלה את רמות הסרוטונין והדופמין. מעניק תחושה של סיפוק, שמחה ורוגע.

הקקאו מפחית תיאבון ולכן נמצא ברוב אבקות ההרזיה וחטיפי האנרגיה המיועדים לכך.

 

פשוט שוקולד

החומרים:

1 כוס קקאו טהור

1/2 כוס שמן קוקוס

3/4 כוס סילאן

1/4 כוס דבש

 

אופן ההכנה:

1. להכניס לקערה את כל החומרים.

2. מניחים את הקערה בתוך סיר (בן-מארי) עם מים חמים ובוחשים עד שהכל מקבל מרקם אחיד.

3. מוזגים לתבנית מסיליקון המיועדת לפרלינים ומכניסים להקפאה למשך שעה לערך עד שהשוקולד קופא.

4. מוציאים מההקפאה ושולפים את השוקולד מהתבנית בזהירות ומניחים בקופסת פלסטיק ושומרים במקרר.

5. ניתן לבזוק מעל השוקולד קקאו  אך יש לקחת בחשבון שהוא מריר. אפשר להשרות צימוקים במעט ברנדי ולהכניס לכל קוביית שוקולד (לפני שמכניסים להקפאה). ניתן להכניס לשוקולד שברי אגוזי מלך, חמוציות ומה שאתם אוהבים כיד הדימיון הטובה עליכם (לפני שמכניסים להקפאה).

 

 

שוקולד מריר ומרציפאן

החומרים:

1 כוס קקאו טהור

1/2 כוס שמן קוקוס

3/4 כוס סילאן

1/4 כוס דבש

מרציפאן טהור (שקד התבור)

 

אופן ההכנה:

1. להכניס לקערה את כל החומרים.

2. מניחים את הקערה בתוך סיר (בן-מארי) עם מים חמים ובוחשים עד שהכל מקבל מרקם אחיד.

3. מוזגים לתבנית מסיליקון המיועדת לפרלינים. חותכים 'מטבעות' מהמרציפאן ומכניסים לתוך כל גומת שוקולד כך שיהיה עטוף בשוקולד הנוזלי.

4. מכניסים להקפאה למשך שעה לערך עד שהשוקולד קופא.

5. מוציאים מההקפאה ושולפים את השוקולד מהתבנית בזהירות ומניחים בקופסת פלסטיק ושומרים במקרר.

 

שוקולד מריר ואגוזי לוז

החומרים:

1 כוס קקאו טהור

1/2 כוס חמאת קקאו

3/4 כוס סילאן

1/4 כוס דבש

אגוזי לוז קלויים

 

אופן ההכנה:

1. להכניס לקערה את כל החומרים.

2. מניחים את הקערה בתוך סיר (בן-מארי) עם מים חמים ובוחשים עד שהכל מקבל מרקם אחיד.

3. מוזגים לתבנית מסיליקון המיועדת לפרלינים. מכניסים לתוך כל גומת שוקולד 3 אגוזי    

לוז קלויים ומעל יוצקים את השוקולד לגובה הרצוי.

4. מכניסים להקפאה למשך שעה לערך עד שהשוקולד קופא.

5. מוציאים מההקפאה ושולפים את השוקולד מהתבנית בזהירות ומניחים בקופסת

פלסטיק ושומרים במקרר.

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

תגובות (0)
הוסף תגובה