מוס טריפל שוקולד

לבסיס פאדג' השוקולד
150 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה
65 מ"ל שמנת מתוקה
1 ביצה + 1 חלמון ביצה
3 כפות קורנפלור

למוס שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
375 גרם שוקולד מריר
קמצוץ מלח
500 גרם שמנת מתוקה להקצפה

לגנאש שוקולד מריר ברנדי
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
2 כפות ברנדי

 



אופן ההכנה
 בסיס הפאדג'
1. מחממים תנור ל160 מעלות
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, ומשמנים במעט חמאה מומסת.
2. על להבה נמוכה, ממיסים בסיר את השוקולד, יחד עם החמאה והשמנת המתוקה, תוך ערבוב.
3. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הביצים במהירות, מנפים פנימה את הקורנפלור, ומוזגים לתבנית האפייה.
4. אופים כ-10 דקות, עד שהתחתית אפוייה. ומצננים לטמפ' החדר ( חשוב מאוד ! )

מוס השוקולד
1. מניחים את השוקולד בקערה.
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים מעל השוקולד, מוסיפים קמצוץ מלח, ממתינים 2 דקות ומערבבים לתערובת  אחידה ומבריקה
2. מקררים מעט עד שהגנאש רך ויציב.
3. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך עדיין רכה ומקפלים בעדינות יחד עם הגנאש הרך.
4. מוזגים מעל תחתית הפאדג' הקרה, ומקררים במקפיא כשעתיים או במקרר כ-4 שעות.

גנאש שוקולד מריר וברנדי
מניחים את השוקולד בקערה.
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים מעל השוקולד, מוסיפים הברנדי, ממתינים 2 דקות ומערבבים לתערובת  אחידה ומבריקה
מוזגים מעל המוס הקר.

 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס

תגובות (0)
הוסף תגובה