מסעדות חובה בדרך לצפון

יקב תשבי

בנימינה היא לוקיישן מצוין – קרובה יחסית למרכז אבל נקודת ציון חובה בדרך צפונה. במקום נערכים סיורי יין ושוקולד מודרכים (בעברית ובאנגלית) וכמובן- מסעדת יקב תשבי החלבית, שמתאימה לקבוצות גדולות וקטנות וכן לאירועים. תפריט הבוקר מגוון וכולל שקשוקות, ארוחות בוקר סטנדרטיות, בייגלים במילויים שונים, אורחות בוקר פריטטה או אגס בנדיקט. המנות יצירתיות, וטעימות. קלאסיקה למי שרוצה לגוון בארוחת בוקר מצויינת עם תחושה כפרית.

 

 

אנגוס

רשת סלאח דבאח הוא סוג של מעצמה בכל הנוגע לבשר (עם 4 סניפים למסעדה) ומסתבר לאחרונה שגם בתחום הקמעונאות (לאחר פתיחת סניף רביעי סמוך לעכו). מסעדת אנגוס, שבבעלות המשפחה היא קלאסיקה לקרניבורים מביניכם. זו לא עוד מסעדה ערבית, אלא כזו המתמחה בבשר איכותי. זה מתחיל במנות ראשונות כמו: סלט שבבי שווארמה, או קבבונים וסלט אסאדו, אבל השיא מגיע ללא ספק במנות העיקריות, במנות סטייק איכותיות, קדירות. אבל מנת הדגל היא ללא ספק צלעות הטלה המשובחות, אולי הטעימות ביותר שתטעמו.

 

 

אדלינה

מסעדת אדלינה היא כבר סוג של מוסד בגליל המערבי. האווירה היא לא בדיוק אסקפיסטית, מאחר והחלל גדול ויש בו לא מעט אירועים (כשהגענו התארחו בחלל הפנימי אורחים של חברת "ישקאר" הבינלאומית), אבל האוכל מדבר בעד עצמו. התפריט מאוד עמוס, ומציע טיול טאפאסים, בראנץ', ארוחות עסקיות ותפריט טעימות. האווירה תעשייתית ביחס למה שמצופה ממסעדה בקיבוץ בצפון, אבל האוכל טעים ומתאים לכל חך. מנות מומלצות: סלט עגבניות, סרסואלה פירות ים ומנת האורז בר אדום ושחור – צמחונית ואלוהית. אל תוותרו על כנפאה אדלינה ועל מנת הקדאיף, מסקרפונה וניל ופירות העונה לקינוח.

 

 

מיכאל ביסטרו

שף מיכאל גרטופסקי הסתובב בין השפים המוכשרים בעולם ובארץ: הוא בוגר הקורדון בלו בלונדון, היה שותף להקמתה של הרברט סמואל עם השף יונתן רושפלד ושימש כשף של מסעדת "סושיאל קלאב". מהחלום שלו – להקים מסעדת שף בגליל במושב לימן, הרווחנו כולנו. מדובר בתפריט עונתי משתנה, עם חומרי גלם איכותיים ביותר ורמת הקפדה שלא נופלת מהמסעדות הטובות בארץ. חובה לטעום את מנת הניוקי "על המזלג" עם נתח קצבים בבישול ארוך, פפרפי פסטה עם פירות ים ואת שקדי האלה בפחמים עם במיה. לא זול, אבל שווה כל שקל.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה