אוכל תאילנדי: 4 מתכונים מעולים

לאפ טוט – חזה אווז טחון בתוספת צ'ילי יבש, אורז טחון, שאלוט, נענע ומיץ לימון

 (4 יח')

 

למילוי:

100 גרם בשר בקר קצוץ

1 כוס אורז מבושל

1 ביצה

1/4 צ'ילי חריף

3 כפות בצל שאלוט חתוך דק

1 כף קפיר ליים ולמון גראס מעורבבים קצוצים

1 כף עלי נענע

כפית אורז קלוי (על להבה נמוכה קולים במחבת אורז יבש למשך רבע שעה ולאחר מכן טוחנים)

2 כף רוטב דגים

2 כף מיץ לימון

 

1/4 כוס קמח

1/4 כוס מים

5 עלי סיגר

שמן לטיגון שמן סובין אורז מזוכך

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבשר עם מעט מים (בלי שמן) במשך כ-3 דקות ומניחים בצד להצטנן מעט.

2. מערבבים היטב בקערה את הבשר עם שאר הרכיבים (מלבד השמן, עלי סיגרים, הקמח והמים).

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח והמים עד לקבלת עיסה חלקה.

4. חותכים כל עלה סיגר לשניים, מניחים 2 כפות מהתערובת במרכז כל מחצית עלה ולכל אורכו ומגלגלים. בכדי לסגור היטב את הבצק מורחים בקצוות בעזרת ידיים רטובות מעט מתערובת הקמח והמים.

5. מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית ומטגנים את הרולים עד להשחמה 3-4 דקות.

 

 

טוט מן קאו פוט – לביבות תירס עם שאלוט, שום וכוסברה

(10-15 יח')

 

הרכיבים

2 כוסות גרעיני תירס

1 כוס טופו קצוץ

1/4 כוס בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום חתוכות דק

1 כף עלי כוסברה טרייה קצוצים

1/4 כפית פלפל לבן

1/4 כוס קמח

קורט מלח

2 כפות סויה (מומלץ מסדרת Healthy Boy)

שמן לטיגון (שמן סובין אורז מזוכך)

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל הרכיבים מלבד השמן ויוצרים מהעיסה קציצות קטנות (בקוטר 4 ס"מ).

2. מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית ומטגנים את הכדורים כ-3 דקות (כל צד כדקה וחצי).

 

 

טום טונק – בצק וואן טונג במילוי חזה אווז

(15 יח')

 

למילוי:

1 כוס חזה אווז טחון (אפשר להמיר בחזה עוף)

1 כף שום קצוץ

1/4 כוס בצל לבן קצוץ

1 כפית פלפל לבן

1 כף קמח טפיוקה

2 כפות סויה (מומלץ מסדרת Healthy Boy)  

1 כף שמן שומשום

1/4 כוס פטריות שיטאקי קצוצות

1/2 כוס אטריות שעועית

 

10 עלי סיגרים

שמן לטיגון שמן סובין אורז מזוכך

 

אופן ההכנה:

1. משרים את אטריות השעועית בקערה עם מים רגילים למשך 7 דקות, מסננים וחותכים לגודל של כ-1 ס"מ

2. מערבבים בקערה את כל הרכיבים מלבד השמן ועלי הסיגר ומניחים בצד לכרבע שעה.

3. חותכים את עלי הסיגר לעיגולים בקוטר 8 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול כף אחת של התערובת ויוצרים מעין שק (מרימים את ארבעת קצוות הבצק ומהדקים קלות במרכז כדי לסגור את התערובת. 4. מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית ומטגנים את ה"שקים" עד להשחמה.

 

טיפ: ניתן לנעוץ קיסם עץ מעל סגירת המילוי כדי לוודא שהבצק סגור ולהוציאו לאחר הטיגון.

 

 

פאנג טוט בואה – לביבות דלעת מטוגנות

(כ-10 יח')

הרכיבים:

2 כוסות קמח אורז

1/4 כוס קמח אורז דביק

1/2 כוס סוכר דקלים

כוס וחצי קרם קוקוס (מומלץ מסדרת Chaokoh)

1/2 כוס דלעת ערמונים מאודה

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון מומלץ שמן סובין אורז מזוכך

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב בקערה את כל הרכיבים מלבד השמן ומניחים בצד למשך שעה.

2. מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית, לוקחים כמות של כ-3 כפות מהתערובת ומטגנים במשך כ-3 דקות תוך כדי הזלפה תמידית של שמן חם על החלק העליון של הבצק. מומלץ להיעזר בשיפוד עץ כדי להחזיק את הבצק התופח.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה