הגרסה הטבעונית: מאפינס פאדג' שוקולד

מה צריך?

12-14 מאפינס

1 כוס קמח לבן

1 בננה בשלה מאוד

3/4 כוס סוכר חום

1/3 כוס אבקת קקאו (לא ממותקת)

1/3 כוס שמן קנולה (ניתן להמיר בשמן קוקוס)

1 כוס חלב סויה לא ממותק (או כל חלב טבעוני אחר)

1 כף חומץ (ממולץ חומץ יין/תפוחים)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

חופן שוקולד צ'יפס טבעוני

 

מה עושים?

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה עמוקה לטרוף יחד חלב סויה (או אחר טבעוני) וכף חומץ, להניח את הקערה בצד ולתת לחלב להתגבש כמה דקות.

לסנן במסננת מתכת דקה לקערה נוספת קמח, קקאו, אבקת אפיה וסודה לשתייה.

בקערה קטנה למעוך לפירה את הבננה להעביר לתערובת החלב ולהוסיף שמן קנולה וסוכר חום.

לטרוף טוב כמה דקות עד שהתערובת אחידה ואוורירית.

 

 

בהדרגה להעביר כמה כפות של התערובת היבשה לתערובת הרטובה ולטרוף יחד, חוזר חלילה עד לקבלת בלילה אחידה ונטולת גושים.

להעביר לתבנית מאפינס מרופדת בתחתיות מאפינס ולפזר מעל כל מאפינס כמה חתיכות שוקולד צ'יפס.

 

 

לאפות כ 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.

לקרר על רשת לפחות עשר דקות לפני שמתחילים לזלול.

 

 

לבלוג TivonEat

תגובות (0)
הוסף תגובה