עוגיות לב ריבה: עכשיו גם בגרסה הכשרה לפסח

 אביזרי מטבח נדרשים: מיקסר עם וו לישה, מערוך, קורצן בצורת לב גדול וקורצן לב קטן, מעבד מזון, שק זילוף

 

המרכיבים:

150 גרם קמח תפוחי אדמה

100 גרם קמח תירס לבן (או קורנפלור)

50 גרם שקד מולבן טחון

100 גרם אבקת סוכר

50 גלוקוזה בהירה

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

3 חלמונים

1 מקל וניל

 

למילוי:

300 גרם קונפיטורת תות משובחת

 

עוגיות לב לפסח. צילום חגית גורן

 

אופן ההכנה

1. מניחים את הקמחים והשקד הטחון בקערת מעבד המזון ומערבלים.

2. חותכים את מקל הווניל לאורך ובעזרת סכין קטנה מגרדים את כל מילוי אל הקמחים.

3. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות, אבקת הסוכר והגלוקוזה ומעבדים במעבד מזון, זמן קצר ככל הניתן, עד קבלת תערובת פירורית.

4. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד.

5. מקררים שעתיים, או אפילו לילה במקרר.

6. מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עוגיות בעזרת קורצן הלב הגדול. בעזרת הקורצן הקטן קורצים את מרכז העוגייה של חצי מכמות העוגיות, וזאת על מנת לקבל את חלקו העליון של "הסנדוויץ" ממנה יבלוט מילוי הריבה.

* את יתרות הבצק ניתן לקרר ואחרי כחצי שעה לרדד ולקרוץ מחדש

7. מסדרים את העוגיות (לא צמודות) על תבנית אפיה, עם ניר אפיה.

8. אופים למשך כ – 15 דקות בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות, ועוד 10 דקות ב 100 מעלות לשמור על פריכות העוגיות.

9. טוחנים את הקונפיטורה במעבד המזון וממלאים אותה לתוך שק  זילוף

10. מזלפים על העוגיות השלמות מעט ריבה במרכז (כ 6 גרם לעוגייה תלוי בגודל הקורצנים שבחרנו)

11. סוגרים עם העוגייה אותה קרצנו במרכז

12. אורזים ושומרים בכלי סגור עד ההגשה

 

**אפשר להכין עוגייה ללא תוספת סוכר על ידי החלפת אבקת הסוכר שבמתכון בתחליף סוכר טבעי (בדרך כלל ביחס דומה לכמות  הסוכר שבמתכון) ובקונפיטורה ללא תוספת סוכר.

תגובות (0)
הוסף תגובה