מאכלי עדות: המתכונים הכי שווים לערב החג

תבשיל פרסי עשיר של בשר וחצילים

מסדנת "מאכלי עדות אהובים" עם אלה חורי רקאנטי של רשת 4chef

 

המצרכים:

לחצילים הקלויים:

3 חצילים חתוכים לאורכם לרבעים

מלח

שמן זית

לצלי הבשר:

1.2 ק"ג בשר שריר אחורי חתוך לקוביות של 2 ס"מ

3 בצלים חתוכים לקוביות  בינוניות

7 שיני שום שלמות

מלח ופלפל שחור גרוס

5 עלי דפנה

6 גרגירי פלפל אנגלי שלמים

 

לרוטב:

5 שיני שום קצוצות

כף פפריקה מתוקה

2 כפות רסק עגבניות

10 יחד עגבניות אדומות חלוטות קלופות חתוכות לקוביות

לתבשיל:

4 לימונים פרסי פצועים מעט

1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים (הכמות מתייחסת ללפני הבישול)

 

אופן ההכנה:

1.    ממליחים את פרוסות החציל ומניחים במסננת עד לניקוז הנוזלים, מנגבים נוזלים ומלח ומניחים על תבנית אפיה, מורחים בעזרת מברשת שמן זית בנדיבות וצולים בתנור בטמפ' של 230 מעלות  עד שמשחימים היטב.

2.    בסיר ברזל כבד על להבה גבוהה מטגנים את הבשר (ב2 נגלות) עד השחמה יפה, מוציאים הצידה ובאותו הסיר מטגנים בצל ושום עד להשחמה, מוסיפים את הבשר המטוגן, מלח פלפל, עלי דפנה וגרגירה הפלפל השונים, מכסים במים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים או עד התרככות.

3.    בסיר ניפרד מטגנים שיני שום קצוצות מוסיפים  פפריקה, לימון פרסי, רסק, וקוביות עגבניות, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.

4.    מוסיפים לסיר את הבשר

5.    מתקנים תיבול ומבשלים יחד 20 דק'.

6.    מעבירים את התבשיל לכלי הגשה ומסדרים מעליו את החצילים וגרגירי החומוס, ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה.

 

 

חריימה דג ים ברוטב  פלפלים וכוסברה

מסדנת "מאכלי עדות אהובים" עם אלה חורי רקאנטי של רשת 4chef

 

המצרכים:

קילו דג לוקוס פרוס לפרוסות (אפשר גם בורי, מוסר ים, דניס, פרידה)

5 פלפלים אדומים רצועות גסות

כף רסק

10 עגבניות חלוטות קלופות- קוביות

8 שיני שום שבור עם סכין

זר כוסברה קצוצה גס

1 לימון שטוף היטב- פרוסות

1 לימון- מיץ

2 פלפל חריף חתוך גס

תבלינים: מעט סוכר, 4\1 כפית קימל טחון, פלפל שחור, מלח ים, כף פפריקה, 4\1 כפית כמון

שמן זית

 

אופן ההכנה

1.    בסיר רחב וכבד שמים שום, פלפלים אדומים, מעט סוכר, שמן זית ומעבירים לאש, כשהשום מתחיל להזהיב והפלפלים מתחילים להזיע- מוסיפים עגבניות, רסק, תבלינים ומבשלים עד יצירת רוטב טעים ומאוזן כ 20 דק

2.    מניחים את הדגים ומשקים אותם ברוטב, מעליהם מסדרים כוסברה ולימון ומבשלים עוד כ 10 דק מכוסה עד שהדג מוכן

3.    לפני ההגשה מפזרים מיץ לימון בנדיבות ומגישים

 

 

קרני עריק – חציל ממולא בבשר על רוטב עגבניות

מסדנת "תורכי אסלי" עם שף חיים סלומון של רשת 4chef

המצרכים:

5 חצילים בינוניים

1 ק"ג בשר טחון

בצל קלוף וקצוץ

3 שיני שום קצוצות

½ פלפל ירוק חריף קצוץ

צרור פטרוזיליה

5 עגבניות קלופות קצוצות

רסק עגבניות

שמן לטיגון

100 גר' צנוברים

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

1.    קולפים את החציל בצורת זברה, חוצים לאורכו ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

2.    מקפיצים במחבת בצל, שום, פלפל חריף, מוסיפים בשר וצנוברים.

3.    מטגנים במחבת נפרדת עגבניות ושום בשמן זית, מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ומים לפי הצורך עד לקבלת רוטב.

4.    פותחים את בטן החציל בעזרת סכין, ממלאים בבשר, ומניחים ברוטב.

5.    מכניסים לתנור ב- 200 מעלות ל- 10 דקות.

 

 

למידע על סדנאות של רשת 4chef

תגובות (0)
הוסף תגובה