5 סדנאות לפסח שמתאימות לכל המשפחה

חופשת חול המועד פסח נמצאת ממש מעבר לפינה וזו הזדמנות נהדרת לעדכן אתכם במיטב הסדנאות שישדרגו לכם ולמשפחות שלכם את החופש, אז תגידו "ביי ביי" לרביצה המסורתית והמוכרת מול הסרט "עשרת הדיברות" ושלום לסדנאות האטרקטיביות ביותר למשפחה בחג.

 

"צילום בסמרטפון" קרדיט: אריק חן

 

סדנת צילום בסמרטפון

מסתבר שהאמנות הצילום של העידן המודרני נמצאת בקצה האצבעות של כולנו- כל שעליכם לעשות זה להוציא את הסמרטפון מהכיס ולהתחיל לצלם . כולנו דואגים לעלות מדי פעם תמונות שצילמנו לרשתות החברתיות או לשלוח לדודה מעפולה את התמונה הסופר יצירתית של התינוקת עם החתולה, תהליך התיעוד של כל הרגעים המכוננים הללו- הפך קל ואיכותי יותר בזכות הסמרטפון האישי.

 

הסדנא של הצלם אריק חן היא ההזדמנות שלכם לגרום אפילו לבני הנוער הסוררים ביותר, לשתף פעולה ולצאת איתכם לפעילות משותפת שתהפוך את הצילום האובססיבי של תקופתנו לאמנות לגיטימית, מלאה בטכניקה ומשמעות.

 

הסדנא בת שעתיים ומתקיימת במרכז סוזן דלל בנווה צדק וכוללת בין השאר: הסברים וטיפים בסיסיים לצילום נכון ויצירתי בסמרטפון,טיפים ועקרונות צילומים חשובים לצילום בסמרטפון,המלצות לאפליקציות לשיפור תמונה בסלולריולקינוח סיבוב תרגול וצילום בסמטאות נווה צדק. שווה בהחלט!

 

סדנת צילום בסמרטפון של אריק חן, צלם מקצועי ואמן, בעל סטודיו לצילום אומנותי Artisticoבת"א,  מתקיימת בתיאום מראש במרכז סוזן דלל בת"א .

 

לפרטים נוספים: http://www.artistico.co.il/

להרשמה: 054-8071155, או למייל: arik@ariechen.com

 

"צילום בסמרטפון" קרדיט: אריק חן

 

סדנת בישול טבעוני

אתם יכולים להתעצבן, למשוך בכתפיים, או לרקוע ברגליים- אבל מהפכת הבישול הטבעוני כבר יצאה לדרך והסדנא הבאה שנספר לכם עליה היא ההזדמנות שלכם לתת צ'אנס וללמוד על בישול ותזונה המכילים את חומרי הגלם הטבעיים ביותר.

 

בסדנת המטבח הטבעוני בהנחייתה של הבשלנית והנטורופתית ימית לוי תלמדו להכין מנות עשירות ומזינות ואיך לשמור על חיוניות הגוף.בנוסף המשתתפים יזכו לטיפים כיצד לשלב בצורה יעילה ונכונה את התזונה הבריאה וכיצד ניתן לצרוך מזונות שעברו כמה שפחות עיבוד וכמה שיותר חומרים טבעיים.

 

 

בסדנא שאורכה כשלוש שעות תלמדו להכין מגוון של מאכלים בריאים שיעזרו לכם לאמץ את אורך החיים הבריא: משייק ירוק ומרענןועד פוקאצ'ות מקמח כוסמין מלא, פאי רועיםעם טופו ועגבניות שרי צלויותואפילו קינוח מקורי: פודינג זרעי צ'יה בחלב קוקוס.

לאכול בריא מבלי להתפשר על הטעם, מסתבר שיש חיה כזאת.

 

סדנת המטבח הטבעוני בהנחיית הבשלנית והנטורופתית ימית לוי

תתקיים ביום ד' – 27.04.16

קרליבך 11 ת"א, סניף 4chef

מחיר להשתתפות: 280 שקלים.

 

פרטים נוספים באתר:

http://bit.ly/23HOFYR

 

 

סדנת נגרות והכנת צעצועי עץ

במרכז המבקרים "הסוס והעגלה" בקדימה, השכילו להבין שעידן האינטרנט על אף יתרונותיו הבולטים דואג גם להכחיד מיומנויות בסיסיות ויצירתיות מהעולם. ובשביל להילחם ברוע הגזרה הם החליטו לקיים בחול המועד פסח סדנת נגרות והכנת צעצועי העץלילדים בשילוב הורים. במשך הסדנא (הכוללת סיור במקום) שתימשך כ-3 שעות -ענבל ועופר, מעצבי צעצועי עץ במקצועם, ייתנו לכל ילד ליווי והדרכה אישית על הצעצוע אותו הם בוחרים להכין, להדביק ולצבוע על פי טעמם ודמיונם ,ובסוף כל זאת הילדים חוזרים הביתה עם צעצוע עץ, מעניין ומיוחד כל כולו מעשה ידיהם.

 

בנוסף לסדנת הנגרות והכנת צעצועי העץ, המבקרים ייהנו מסיור בבית המלאכה המיוחד, ביקור בגלריית סוסי הנדנדה שבמקום, ורכיבה על סוס הנדנדה הגדול ביותר בעולם, אחד משיאי גינס הבודדים המוצגים בארץ והמיוחדים בעולם כולו.

 

הסדנאות יתקיימו בתאריכים 14 באפריל עד ה-30 באפריל במרכז המבקרים 'סוס ועגלה' (רח' ההדר 15, קדימה).

 

בכל יום יתקיימו סדנאות בשעות 09:30, 11:00, (סגור בימי שבת). יש לתאם מראש טל' 054-4717286, 09-8990909

מחיר: על-פי עלות הערכה. מחירי הערכות 150-420 ?.

* תשלום הערכה כולל את כל הפעילות – מבוגרים ומלווים אינם משלמים.

לפרטים נוספים: http://www.soosagala.co.il/

 

קרדיט צילום:ענבל קרן מור

 

סדנת "כיסונים ממטבחי העולם"

כשחושבים על זה בכל אחת מהעדות נוכל למצוא לפחות מאכל אחד שהוא סוג של כיסון ממולא. כיסונים הם חלק כ"כ משמעותי מהתרבויות שלנו מה שאומר שזה רק היה עניין של זמן עד שמישהו ישכיל לשים גם עליהם מעט דגש. אז במקום לריב על השוני במאכלים בינינו, הסדנא הבאה מציעה אתנחתא מפשרת ומהנה , כזו שתגרום לנו להתמקד בנקודות המשיקות במטבחי העולם השונים.

 

 

השף רון יוחננוב מנחה סדנאות בישול אוכל אותנטי ומתמחה בתרבות האוכל הבוכרי-מקיים בחול המועד פסח  סדנת בישול מיוחדת חוצת עולם, במסגרתה תוכלו להכין ולטעום מגוון כיסונים מהמטבח הארמני, דרך מטבחי אסיה ועד המטבחים של כולנו..בסדנה תלמדו בצורה מפורטת, שלב אחרי שלב את טכניקות ההכנה של הבצק, מילוי ודרכי סגירת הכיסונים השונים- שהם אמנות בפני עצמה.  בין המנות שיבושלו וילמדו בסדנא תוכלו למצוא שלל כיסונים: מכיסוני "דים סאם" במילוי עוף וירקות שורש,ועד כיסון חנקיני גרוזיני- ממולא בשר בקר עם פלפל שחור גרוס.

 

סדנת "כיסונים ממטבחי העולם" בהנחיית השף רון יוחננוב מנחה סדנאות בישול אוכל אותנטי ומתמחה בתרבות האוכל הבוכרי

תתקיים ביום ג' – 26.04.16

קרליבך 11 ת"א, סניף 4chef

מחיר להשתתפות: 280 שקלים.

 

פרטים נוספים באתר:

http://bit.ly/1SWI4yC

 

 

 

סדנת קטיף עצמי

הפסח מגיע ואיתו גם האביב -אחת מתקופות הפריחה היפות בשנה. אופציה נפלאה לפעילות משפחתית במהלך הפסח ממתינה לכם בשדות מושב בית לחם הגלילית (ליד חוות התבלינים) שם נמצא מתחם "קטופותי" המשלב סדנאות ואטרקציות לכל המשפחה על טהרת השתילה והליקוט. במהלך כל יום בחול המועד בשעה 12:00, תוכלו להפוך לחקלאים בעצמכם, ליהנות מהדגמה של חריש ותיחוח בטרקטור, ולהתנסות בזריעה ובשתילה ובחוויית של קטיף עצמי, לטעום מהתוצרת החקלאית וללמוד על זנים שונים של פירות, ירקות, ותבלינים, המתאימים לעונה.

ואם זה לא מספיק, במתחם תוכלו למצוא אטרקציות נוספות כגון: יצירת עציץ מקושט לנביטה, האכלות עיזים, שאיבת מים במשאבה עתיקה והשקיית הערוגות, טיפוס על טרקטור והכנת פיתות בטאבון. ההנאה מובטחת!

 

פסח ב"קטופותי" – שדות בית לחם הגלילית. טל' 072-3301231

שעות פתיחה במהלך החג וחול המועד: 09.30 עד 16.00

עלות כניסה לילד ולמבוגר – 40 ?

עלות סלסלה גדולה 25 ? / סלסלה קטנה 10 ?.

אתר: http://ktofoti.co.il

תגובות (0)
הוסף תגובה