גלידת טחינה וקוקוס מופלאה

15 מנות

הרכיבים:

ליטר חלב קוקוס (1/2 4 כוסות)

6 חלמונים

1/3 כוס דבש 

 1/2מקל וניל או 2 שקיות סוכר וניל 250 גרם טחינה גולמית איכותית (כוס) 1/3 כוס צנוברים קלויים וקצוצים

 

 

ההכנה:

שמים בסיר את חלב הקוקוס, החלמונים, הדבש ומקל הווניל ובוחשים על אש קטנה, עד שהטמפרטורה של התערובת מגיעה ל-c°80. אם אין מדחום מטבחי, בודקים אם התערובת סמיכה מספיק: טובלים כף בתערובת, יוצרים באצבע "שביל" בגב הכף ומתבוננים. אם השביל אינו נסגר מיד, סימן שהתערובת מוכנה.

מסירים מהאש, מוציאים את מקל הווניל ומגרדים ממנו את גרגירי הווניל אל תוך התערובת.

מערבבים את התערובת עם הטחינה ומוסיפים את הצנוברים הקצוצים.

יוצקים את התערובת למכל פלסטיק ומעבירים למקפיא לשעתיים. לאחר שעתיים מוציאים את הגלידה מהמקפיא וטוחנים אותה במעבד מזון. מחזירים למקפיא לשעתיים נוספות, טוחנים שוב במעבד מזון ומחזירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

מגישים עם מעט סילאן.

 

טיפ:

– כשאין פנאי, אפשר לוותר על שלב טחינת הגלידה.

– כדי לקבל גלידה עשירה יותר, מחליפים חצי מכמות חלב הקוקוס בקרם קוקוס.

 

**מתוך ספר הבישול "אפרת מגישה שבת" 

תגובות (0)
הוסף תגובה