לחם גבינות הודי

מה צריך?

בצק (כ-6-7 לחמים)

2 כוסות קמח לבן

1/2 כוס מים

3 כפות יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט BIO 1.7%של דנונה)

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

 

מילוי

1/2 כוס מוצרלה מגורדת

1/2 כוס פטה כבשים 20% של פיראוס מפוררת

1/2 כוס תירס קל

1/2 פלפל ירוק קצוץ לקוביות

1 בצל ירוק קצוץ לעיגולים (החלק הלבן + הירוקים שמחוברים אליו)

1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק

1/4 כפית פפריקה

1/8 כפית טימין

1/8 כפית צ'ילי גרוס

 

 

איך מכינים?

1. מניחים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק חוץ מהמים. לשים עם וו לישה על מהירות 2 עד שזה מתחיל קצת להתחבר (זה עדיין מאוד פירורי ואבקתי).

2. תוך כדי הלישה, מוזגים מים בהדרגה. נותנים לבצק להתחבר לאט לאט.

3. לאחר שהבצק התחבר ממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שהבצק רך וחלק.

4. מניחים את הבצק על משטח מקומח מעט, לשים בידיים ומכדררים.

5. מחלקים את הבצק ל6-7 חתיכות שוות ומכדררים כל חתיכה לכדור בגודל לימון קטן.

6. מניחים את הכדורים בצד ומכינים את המילוי.

7. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי רגע לפני השימוש על מנת שלא יהיו נוזלים.

8. לוקחים כדור אחד ומרדדים אותו לעיגול יחסית דק, הבצק מאוד נוח לעבודה.

9. לוקחים כף עמוסה מהמילוי ומניחים במרכז העיגול. מקפלים את כל הצדדים של הבצק כלפי מעלה, עד שנוצר שפיץ (מעין משולש

שבתוכו יש את המילוי). מועכים את הקצה והופכים את הבצק כך שהתפר יהיה למטה.

10. מרדדים בעדינות לצורת עיגול ללא הפעלת כוח כדי שהמילוי לא יברח החוצה.

11. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הלחם משני צדדיו כדקה או שתיים, עד שהוא שזוף מעט.

12. מגישים חם לצד יוגורט, אבוקדו או כל ממרח שמתחשק ואפילו אפשר ליהנות ממנו בדיוק כמו שהוא.

 

בתיאבון חברים,

מיס ביס  

 

לבלוג מיס ביס

תגובות (0)
הוסף תגובה