פטוצ'יני כרובית: הגרסה הבריאה לפטוצ'יני אלפרדו

המגמה העולמית לתזונה בריאה ונכונה שמציפה את חיינו בעשור האחרון לא פוסחת על אף מנה, קלאסית ככול שתהיה. 

 

 

הפסטה מצוינת, אבל הילדים פחות מתחברים? 

לא רק הפסטה האיטלקית יכולה להיות בריאה. קבלי מתכון לגרסה הבריאה, הטעימה והקלה להכנת המבורגר אמריקאי.המבורגר מן הצומח בתוספת צ'יפס בטטה ותפו"א

 

 

חדשות טובות למי שחושש שאוכל איטלקי משופר תזונתית יפגע בטעמה של מנה איטלקית דשנה ומשביעה: בימינו גם למנות איטלקיות מסורתיות ישנן אופציות מזינות יותר ולפעמים אף טעימות יותר מהמקור. מאמאמיה, מי היה מאמין.

אחת המנות האיטלקיות האהובות ביותר היא פטוצ’יני אלפרדו והסיבות לכך ברורות –  רוטב שמנת עשיר ופסטה עבה זה בהחלט שילוב מנצח, זרקו כמה פטריות פנימה ובכלל שביתם את לב הקהל.

אבל מה עושה מי שרוצה ליהנות מפטוצ’יני אלפרדו אבל מרגיש שהאופציה הקלאסית מעט כבדה לו, תרתי משמע?

 

להלן הפתרון:
את רוטב השמנת המוכר והאהוב אפשר להכין בקלי קלות מירק נהדר ואהוב לא פחות – כרובית. אם תחשבו על מרק כרובית תוכלו להבחין שהכרובית מטבעה הופכת קרמית כשהיא חמה וטחונה. לכרובית תכונה נוספת שהופכת את השימוש בה ללא פחות ממושלם – היא סופחת טעמים ומעצימה כמעט כל תבלין שמוסיפים לה.

הכרובית תורמת לא רק לבלוטות הטעם אלא היא גם בעלת ערך תזונתי. על פי הדיאטנית דורית שאלתיאל, הבחירה בכרובית כחומר הגלם להכנת רוטב דמוי שמנת היא אופציה מצוינת לאלו המחפשים לשלב ירקות בתפריט היומי שלהם.

 

מי שרוצה לקחת את המנה רמה אחת מעל, יכול להחליף את הפטוצ’יני עצמו או בפסטה עשירה בסיבים תזונתיים או לשלב ירקות חתוכים לרצועות דקות, לדוגמא: גזר או קישוא.
עוד מוסיפה שאלתיאל שמי שבוחר להשתמש בפסטה עשירה בסיבים תזונתיים ייהנה מפסטה פחות מעובדת ובעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר.

מי שבוחר לשלב במנת הפסטה גם "ספגטי" מגזר או קישוא ירוויח יותר, ע"י שילוב של ירקות משני צבעים כרובית וגזר/קישוא.

אז בין אם אתם במגמת ירידה במשקל, מחפשים אופציה פרווה לארוחה בשרית או מנסים לשלב ירקות בתפריט שלכם, נסו את המתכון הבא ותהנו.

 

הרכיבים:

  • 1 חבילה פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ו/או "ספגטי" (רצועות דקות) של גזר/קישוא
  • 7 שיני שום
  • 2 כפיות חמאה (או שמן זית לגרסה פרווה/טבעונית)
  • 1 ראש כרובית גדול (4 כוסות פרחי כרובית מבושלות)
  • 1/2 כוס מים מסיר הבישול של הכרובית
  • 1/2 כוס גבינת פרמז?ן (אופציונלי) ניתן להמיר בשמרי בירה לגרסה פרווה/טבעונית

 

 

אופן ההכנה:
  • במחבת טפלון לחמם על אש קטנה 2 כפיות חמאה/שמן.
  • למעוך את שיני השום ולהוסיף לחמאה/שמן.
  • לערבב יחד ללא הפסקה 3-5 דקות עד שהשום שקוף ורך (להקפיד השום לא מתכהה, לשום שרוף טעם מר).
  • להעביר לקערה להניח בצד.
  • להניח את פרחי הכרובית בסיר עמוק, לכסות במים ולבשל 7-10 דקות עד שהכרובית רכה.
  • לכבות את האש ולהעביר את פרחי הכרובית בעזרת מצקת מחוררת לבלנדר.
  • להוסיף את השום ואת שאר המרכיבים ולטחון טוב.
  • להגיש מיד.

 

* במידה ורוצים רוטב דליל יותר, ניתן להוסיף עוד כמה כפות ממי הבישול של הכרובית

* במידה ומכינים את הפסטה מירקות – יש לחתוך את הגזר או הקישוא לרצועות דקות ולבשל במים עד שמתרכך.
* במידה ומשתמשים בקישוא, להקפיד לחתוך את הקישוא ללא החלק של הגרעינים- זהו החלק המריר ואינו מתאים להכנת פסטה.

תגובות (0)
הוסף תגובה