טירמיסו: להרים את שולחן הקינוחים

המרכיבים:
למוס זביונה קפה:
70  גרם סוכר
20  מ"ל קפה אספרסו כפול (אם אין מכונת קפה, ממיסים מעט קפה מגורען איכותי במים(
3  ביצים
 70 מ"ל (שוט אחד) רום
 
למוס טירמיסו:
300  גרם גבינת מסקרפונה
250  מ"ל שמנת מתוקה
1 חבילה עוגיות אצבע ביסקוטי (מצורף מתכון לעוגיות לשונות חתול)
 
לסירופ קפה:
100  מ"ל קפה (5 כוסות אספרסו כפול(
75  מ"ל מים
25 גרם סוכר
 
לעוגיות לשונות חתול איטלקיות  (אופציונאלי – ניתן לרכוש ביסקוטי מוכנים):
100 גרם חמאה
גרם אבקת סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם חלבון
100 גרם קמח לבן
מעט מלח
1/2  כפית גרידת קליפת לימון
כמה טיפות תמצית וניל
 
כלים ואביזרים:
מיקסר עם מטרפה, מסגרת 25X25, צלחת הגשה מעט עמוקה תואמת את מסגרת העוגה, שקף לעוגה המתאים בגודלו למסגרת, לקקן, סילפט, משקל
 
 
אופן הכנת זביונה קפה:
1. ממיסים במחבת קטנה את הסוכר, האספרסו והרום.
2. מקציפים את הביצים לתערובת תפוחה.
3. ממשיכים להקציף את הביצים ובהדרגה יוצקים את סירופ הקפה לביצים. מקציפים עד
שהתערובת תפוחה היטב והתקררה.
 
אופן הכנת מוס הטירמיסו:
1. יוצקים לסיר המיקסר את השמנת והמסקרפונה ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
2. מוציאים את סיר המיקסר מהמקפיא ומקציפים את המסקרפונה והשמנת הקרים.
3. מקפלים את קרם המסקרפונה עם הזביונה ומעבירים לקערה.
 
אופן הכנת עוגיות לשונות חתול:
1. מוציאים את השמנת המתוקה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה.
2. חותכים את החמאה לקובית ומקציפים במיקסר במהירות גבוהה עם אבקת הסוכר.
3. משלימים עם גרידת הלימון ותמצית הווניל.
4. בעזרת לקקן, אוספים את החמאה המוקצפת מדפנות קערת המיקסר למרכז.
5. מוסיפים את השמנת, מקציפים לקרם יציב ומעבירים לקערה.
6. מקציפים במיקסר את החלבונים עם מעט מלח תחילה במהירות איטית, וממשיכים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
7. משווים מרקמים: מוסיפים שליש מהמרנג לשמנת ומערבבים עם מטרפה ידנית, שופכים את השמנת על יתרת המרנג ומקפלים בעזרת לקקן לקרם אחיד.
8. בעזרת מסננת מטבח קטנה, מנפים את הקמח על התערובת תוך כדי המשך קיפול.
9. מעבירים את הבלילה לשק זילוף ויוצקים על סילפט אצבעות באורך כעשרה ס"מ וברוחב שלושה ס"מ. שומרים על מרווחים גדולים.
10. אופים כ- 12 דקות ב- 180 מעלות.
 
אופן הרכבת העוגה:
1. מרתיחים את יתרת הקפה, המים והסוכר, שופכים לצלחת עמוקה ומצננים קלות.
2. מסדרים את המסגרת על מגש. מצמידים לחלקה הפנימי של המסגרת את השקף. אם השקף ארוך מדי, חותכים על פי הצורך או צלחת הגשה.
3. טובלים לרגע בסירופ הקפה את שני צידי עוגיות הביסקוטי, ומניחים במרווחים קלים בתחתית כל המסגרת.
 4. ממלאים את מסגרת העוגה במוס הטירמיסו לחצי הגובה, מסדרים שכבה נוספת של עוגיות טבולות בקפה ומשלימים עם יתרת המוס, מקפיאים למשך ארבע שעות.
5. לקראת ההגשה, שולפים את המסגרת ושומרים במקרר (זמן הפשרת העוגה במקרר כשלוש שעות).
6. בהגשה, מאבקים בעזרת מסננת דקה במעט קקאו. נהוג להגיש את הטירמיסו בעזרת כף גדולה לתוך צלחת עמוקה ולא לחתוך בסכין.
תגובות (0)
הוסף תגובה