סניקרס תמר בהכנה ביתית

זוכרים את הפרק בסיינפלד שג’ורג’ קוסטנזה מחליט לאכול סניקרס עם סכין ומזלג? הוא טוען בתוקף כי גם לחטיפים כמו סניקרס מגיע את הכבוד של אכילה מסודרת עם סכין ומזלג. לאכול עם סכין ומזלג גורם לו לאכול לאט יותר ובשליטה ולא לטרוף חטיף שלם בביס. בפרק כולם כמובן צחקו על ג’ורג’ אבל בינינו, אין ספק שג’ורג’ עלה פה על משהו.

 

חטיפים כמו סניקרס ומארס ושאר חבריהם הם אופציה אהובה למי שרוצה לחטוף משהו על הדרך, והם לרוב מחייכים אלינו מהמדפים הצמודים לקופה. לשמחת שוחרי הבריאות, בשנים האחרונות החלו לצוץ על המדפים גרסאות שונות ומשונות של חטיפי בריאות שמונחים כלאחר כבוד ליד החטיפים השוקולדיים המוכרים והאהובים.
אך גם חטיפי השוקולד וגם חטיפי הבריאות והאנרגיה טובים ככול שיהיו, עדיין לא בהכרח מתאימים למי שרוצה לשמור על איזון תזונתי ולשלוט בכמות הסוכר שהוא צורך.
בהשראת ג’ורג’ היקר מצאתי אלטרנטיבה נהדרת למי שמחפש סיפוק שוקולדי משובח ולא בהכרח מהמדף בקיוסק – סניקרס תמרים.

 

הקינוח בריא, אבל מה עם הארוחה?

לפני שאתם מתחילם להכין את הקינוח, תנסו להכין מנה עיקרית בריאה, משביעה ודלת קלוריות. כנסו למתכון המלא והצמחוני לטורטייה מקמח מלא במילוי חזה בגריל מן הצומח

 

 

המתכון ל”סניקרס” תמרים הוא מזין, פשוט ולא פחות חשוב – טעים.
הוא מתאים גם למבוגרים וגם לילדים ומהווה פתרון מעולה למי שבא לו מתוק – אבל בביס אחד שניים.
בניגוד לחטיפים הידועים שמבוססים בעיקר על שוקולד וקרמל, החטיף הזה עשוי ברובו מתמרים. הרכות והמתיקות הטבעית של התמר, משתלבים נהדר עם השוקולד והאגוזים ויש שיגידו שאפילו לא מבחינים שהמילוי עשוי מתמרים.
לתמר יתרונות תזונתיים רבים פרט לטעמו ומרקמו המושלם.  על פי הדיאטנית דורית שאלתיאל, התמר מצטיין בכמות סיבים תזונתיים גבוהה. בנוסף, השילוב בין תמרים לבוטנים ושקדים, מאת את קצב ספיגת הסוכרים מהפרי במערכת העיכול ובכך מסייע לשלוט טוב יותר על רמת הסוכר.

ולא רק התמר מככב במתכון זה, גם לבוטנים ולשקדים יש לא מעט יתרונות תזונתיים.
בוטנים ושקדים, על פי שאלתיאל, מכילים שומן מומלץ ובריא שכדאי לשלבו בתפריט (במידה ובלי להפריז בכמויות).

עם כל כך הרבה יתרונות תזונתיים, איך אפשר שלא לנסות?

 

 

מתכון לסניקרס תמר
 

המרכיבים:

 

10  תמרי מג'הול

 

10  שקדים קלויים/לא קלוייםשבורים לחתיכות גסות (ניתן להמיר בכל אגוז אחר)

 

3-4 כפות ממרח חמאת בוטנים )מומלץ ללא תוספת מלח או סוכר)

 

100 גרם שוקולד מריר או עיסת קקאו נא (ניתן להשיג בחניות טבע. במידה ומשתמשים בקקאו נא מומלץ להוסיף מעט סוכר על פי טעם)

 

1  כפית שמן קוקוס

 

אופן ההכנה:

 

לערבב בקערית שברי שקדים וחמאת בוטנים

 

לחתוך כל תמר לאורכו ולהוציא את הגלעין

 

למלא כל תמר בכרבע כפית תערובת שקדחמאת בוטנים

 

לסגור את התמרים ולהעביר למקרר

 

להמיס שוקולד ושמן קוקוס בסיר אן מארי או במיקרוגל

 

להעביר לקערית עמוקה

 

לטבול כל תמר קר בעזרת מזלג או קיסם בשוקולד

 

לנער ולהניח על נייר אפייה

 

להעביר את המגש לקירור נוסף במקרר

 

לשמור בקירור בכלי אטום ולהגיש קר
 

תגובות (0)
הוסף תגובה