קיש סלמון, אספרגוס וגבינת עיזים

לבצק הקלתית
200 גרם חמאה רכה
¾ 1 כוסות קמח
קורט מלח
1 ביצה+1 חלמון ביצה

למלית
50 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
1 כרישה בינונית קצוצה דק

4 ביצים
300 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם גבינת עיזים פרוסה
200 גרם סלמון מעושן חתוך גס
5 אספרגוס פרוס גס ללא הגבעולים, חלוטים "אל דנטה"

צילום: shutterstock

אופן ההכנה
להכנת הקלתית
 
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד את כל חומרי הגלם מלבד הביצים.
מוסיפים את הביצים ומעבדים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.

להכנת הקיש
1. מחממים תנור ל-170 מעלות
2.  מרדדים את הקלתית על משטח מקומח קלות, מרפדים בו את תבנית הקיש, ומקררים במקרר.
3. על אש נמוכה – בינונית, מטגנים במחבת עם שמן הזית והחמאה, את הכרישה עד לריכוך, מצננים ומעבירים לקערה.
4. מערבבים פנימה את שאר חומרי הגלם מלבד האספרגוס, הסלמון וגבינת העיזים.
5. מקפלים בעדינות את הסלמון והאספרגוס ומוזגים לקלתית.
6. מפזרים מעל את גבינת העיזים הפרוסה ואופים כ-40 דקות עד שהמלית יציבה ומוזהבת.

לעמוד הפייסבוק של בודוניס