בריוש אנטיפסטי וגבינת פטה

החומרים
לבצק
קוביית שמרים טריים
2 כפות סוכר
½ כוס חלב פושר
½ 3 כוסות קמח
½ כפית מלח
70 גרם חמאה רכה
1 ביצה + 1 חלמון ביצה

למלית
1 זוקיני פרוס לרצועות
1 חציל קטן פרוס לרצועות
15 עגבניות שרי חצויות
1 בצל בינוני פרוס
1 שומר קטן פרוס דק
5 גבעולי טימין
מלח, פלפל שחור
מעט שמן זית
200 גרם גבינת פטה

 


  צילום: shutterstock

 

אופן ההכנה
להכנת הבצק

1. משרים את הסוכר והשמרים הקערה יחד עם החלב, מכסים במגבת ומניחים כ10 דקות עד שבועות מופיעות על פני החלב.
2. בעקרת מיקסר עם וו לישה, מעבדים יחד את הקמח והחמאה לתערובת פירורית, מוסיפים את הביצים ואת תערובת החלב ומעבדים לבצק אחיד כ-5 דקות.
מוסיפים את המלח ומעבדים 3 דקות נוספות עד שהבצק חלק.
3. מכסים את הבצק במגבת, ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
אם ניתן מומלץ להשאיר את הבצק בשלב הזה, לילה לתפיחה במקרר ולהמשיך לעבוד איתו למחרת.

להכנת האנטיפסטי
1. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, ומחחמים תנור ל180 מעלות.
2. בקערה מערבבים יחד את כל הירקות, יחד עם תבלינים ושמן זית, משטחים בתבנית ואופים כ15-20 דקות לריכוך.

להרכבת המאפה
1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן
2. מסדרים את הירקות האפויים לרוחב, מפזרים את גבינת הפטה, ומגלגלים לרולדה.
3. מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות, להכפלת הנפח.
4. מחממים תנור ל180 מעלות
5. מברישים את המאפה בביצה טרופה במעט חלב, ואופים כ40 דקות, להזהבה.

לעמוד הפייסבוק של בודוניס

תגובות (0)
הוסף תגובה